IZBORNI MARATON U ŠAPCU: Upravni sud vratio predmet GIK-u da utvrdi činjenično stanje

A. D.

14. 09. 2020. u 10:32

ИЗБОРНИ МАРАТОН У ШАПЦУ: Управни суд вратио предмет ГИК-у да утврди чињенично стање

Foto: A. D.

IAKO se u Šapcu očekivalo da će Upravni sud doneti konačnu odluku o tome da li će se ponavljati već ponovljeni lokalni izbori, ta institucija vratila je predmet šabačkom GIK-u radi pravilnog utvrđivanja činjeničnog stanja.

GIK je sa 10 glasova za i 10 protiv, odbio prigovor da je na 19 od 27 mesta bilo nepravilnosti u izbornom procesu. Na ovo rešenje, Upravnom sudu je upućena žalba u kojoj se navodi da se većina članova GIK, na sednici tog tela, navodno, potvrdila da je bilo nepravilnosti, ali da ovo na glasanju nije dobilo potrebnu većinu.

U Šapcu su 5. septembra ponovljeni izbori na 27 od 100 biračkih mesta, a pobedu iz juna potvrdila je SNS osvojivši 37 od 69 odbornika.

Lista Nebojše Zelenovića uputila je prigovore zahtevajući novo ponavljanje izbora, ali kako je u GIK izgubila većinu, upućena je žalna Upravnom sudu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Sapcanka

14.09.2020. 15:36

Zelenovic ce se zaliti i ponavljati izbore sve dok on ne pobedi. Samo, ne zna on da mi nikada necemo odustati, svaki put cemo izaci na izbore, jer volja gradjana ce valjda jednom biti ispostovana.