VELIKI PRITISCI NA VUČIĆA I NA DRŽAVU: Dačić o pregovorima u Vašingtonu - Nikome ne savetujem da ide putem ultimatuma

Novosti online

03. 09. 2020. u 08:42

MINISTAR spoljnih poslova Ivica Dačić kaže za RTS da će u Vašingtonu pritisci biti veliki i na državu i na predsednika Vučića, ali da ultimatum nije put za rešavanje problema.

ВЕЛИКИ ПРИТИСЦИ НА ВУЧИЋА И НА ДРЖАВУ: Дачић о преговорима у Вашингтону - Никоме не саветујем да иде путем ултиматума

Zoran Jovanović

Ivica Dačić je govorio je u Dnevniku RTS-a o mogućim ishodima razgovora delegacija Beograda i Prištine u Vašingtonu, kao i o odgovoru na optužbe crnogorskog predsednika Mila Đukanovića da se Srbija umešala u unutrašnju politiku u Crnoj Gori.

Dačić je rekao da ishod zavisi od toga šta ko očekuje od sastanka.

- Uvek se govorilo samo o oblikovanju nekog ekonomskog okvira, sve ono što bi mogao da spada u normalizaciju odnosa ali što se tiče svakodnevnog života ljudi, infrastrukture, putne železničke, uspostavljanje slobode kretanja, robe, kapitala - naveo je ministar.

Sa druge strane, kako je dodao, ako neko očekuje da to bude spektakularan sastanak, u smislu da se pojavi neki politički okvir i da se priča o statusu, tu je već stvar potpuno nepripremljena.

- Ako neko misli da će kroz neku skrivenu agendu da izvrši pritisak na Srbiju, ubeđen sam da će predsednik Vučić odgovoriti onako kako je to u našem nacionalnom i državnom interesu - rekao je Dačić.

Dačić je objasnio da politički sporazum nije ni pripremljen. "Svi bi voleli da reše to pitanje, ali to pitanje može biti rešena samo kompromisom", istkao je ministar.

- Znam kako to sve funkcioniše, pritisci će biti veliki i na državu i na čoveka lično, sa ucenama, pretnjama za njegovu budućnost, ali znam kako Vučić na to reaguje, tako da nikome ne savetujem da u slučaju Srbije ili Vučića krene putem ultimatuma, to nije put za rešavanje problema - poručio je Dačić.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)