POJAVIO SE SNIMAK DOGOVORA: Zelenović kupuje glasove po šabačkim selima (VIDEO)

A.D.

01. 09. 2020. u 19:43

NA društvenim mrežama Šapčana, u utorak ujutru, pojavio se snimak telefonskog razgovora između šefa odborničke grupe "Zajedno za Srbiju", advokata Živojina Vuletića sa jednim stranačkim aktivistom, u kojem se čuje kako se njih dvojica dogovaraju o kupovini glasova u dva sela.

ПОЈАВИО СЕ СНИМАК ДОГОВОРА: Зеленовић купује гласове по шабачким селима (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Televizija Šabac

Vuletić, koji je inače dugogodišnji predsednik GO SPO u Šapcu, ali i šef odborničke grupe stranke Nebojše Zelenovića, razgovara sa izvesnim Željkom Radučićem zvanim Guša, a ovaj ga pita da li u Tabanoviću i Drenovcu može da obeća nešto ljudima. Na pitanje Vuletića šta im treba, on spremno odgovara da "treba kinte, keša..."

"Šefe, ja sam sad u Drenovcu, pa ima nekih tamo, ovih naših Cigana... Moram da im ponudim nešto, ali ja nemam para za to. Koliko mogu da im obećam?"

"A šta im treba?, pita Vuletić i dodaje:

"Ti ih evidentiraj i reci da ćemo im dati, ali ne možemo sad zato što će izbori biti tek u septembru, Željko. O tom, potom, drži ti njih na udici".

"Je li, možemo li jedno tri hiljade da im ponudimo, pita dalje Radučić, a Vuletić odgovara da nije nikakav problem". Njih dvojica će se, kako veli, naknadno videti.

Učesnici Šabačke političke scene tvrde da je snimak, autentičan, ali niko ne želi da nagađa o načinu na koji je nastao. Kako "Novosti" saznaju od dobro obaveštenih izvora, ovaj slučaj zainteresovao je i nadležne državne organe.

Inače, najnoviji snimak dogovora o kupovini glasova, pojavljuje se baš uoči same izborne ćutnje u Šapcu i ponavljanja glasanja na 27 od 100 biračkih mesta. Ponovljeni izbori u ovomgradu, biće održani u subotu 5. septembra.

Da podsetimo, jedan aktivista ZZS već je prihvatio oportunitet sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Šapcu, zbog snimka uoči izbora 2016. godine, na kojem se čuje kako od meštana traži da glasaju za Zelenovića i nudi im finsnijsku pomoć. Još uvek aktuelni gradonačelnik, kasnije je tvrdio da nema sa tim nikakve veze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (5)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)