PRED PONAVLJANJE IZBORA U ŠAPCU: Socijalisti i radikali pozvali svoje birače da glasaju za SNS

A. DELIĆ

28. 08. 2020. u 16:30

PREDSTAVNICI SPS i SRS u Šapcu, koji nisu prešli cenzus na lokalnim izborima, pozvali su svoje članove i simpatizere da na ponovljenim izborima na 27 biračkih mesta u ovom gradu, podrže listu SNS-a.

ПРЕД ПОНАВЉАЊЕ ИЗБОРА У ШАПЦУ: Социјалисти и радикали позвали своје бираче да гласају за СНС

Foto. A. Delić

Ova poruka upućena je u petak, sa zajedničkog skupa naprednjaka, socijalista, radikala, PUSPS-a, SDPS-a, NSS-a i Pokreta socijalista.

- Danas je veliki dan za demokratiju u Šapcu jer su kod nas predstavnici još šest političkih stranaka - rekao je kandidat SNS za gradonačelnika dr Aleksandar Pajić, zahvalivši se stranačkim čelnicima. - Potpuno sam siguran da ćemo uz SPS i SRS, i naravno, sa našim koalicionim partnerima koji su sa nama bili na lokalnoj i republičkoj listi, ostvariti ubedljivu pobedu.

Potpredsednik SPS-a Đorđe Milićević, inače, koordinator te stranke za Kolubarski i Mačvanski okrug, u ime svoje stranke osvrnuo se na političke prilike u gradu na Savi, rekavši da agonija ovde mora definitivno da se prekine. Odlazeća vlast, kako je rekao, mora da prihvati volju građana, a Šapcu je pre svega potrebna politička stabilnost, kao i konsenzus oko važnih lokalnih pitanja.

- Smatramo da je Šapcu najpotrebnija politička stabilniost, širok front, konsenzus i jedinstvo oko lokalnih pitanja, što je iznad svakog stranačkog interesa. Mi svi koji pred vama stojimo, stranačke interese ostavimo po strani i pozivamo naše birače da na ponovljenim izborima podrže listu SNS-a - rekao je Milićević.

Predsednik GO SRS Slobodan Ranković, rekao je da njegova stranka nikada nije imala dilemu o tome da li Nebojša Zelenović treba da ode sa kormila grada, a mnogi pripadnici SRS učestvovali su i u 100 dana protesta protiv lokalne vlasti. Skupu su prisustvovali i predsednik PUPS-a, novinar Stevan Matić, koji će biti najstariji odbornik u novom sazivu, predsednik NSS Radenko Gojković, ugledni član SPS-a Srbijanka Mitrović i drugi.

Inače, u Šapcu će se ponovljeni izbori na 27 od 100 biračkih mesta održati u roku od 7 dana nakon ukidanja vanredne situacije. Kako smo čuli, odluka lokalnog Štaba za vanredne situacije kojim rukovodi Nebojša Zelenović se očekuje vrlo brzo, pogotovo jer u Šapcu više dana nema novozaraženih, a izbori bi mogli biti organizovani 5. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024