VULIN O PORUKAMA LINDZIJA: Vučić će izdržati pritiske oko Kosova

Novosti online

25. 08. 2020. u 12:33

ВУЛИН О ПОРУКАМА ЛИНДЗИЈА: Вучић ће издржати притиске око Косова

Foto: Tanjug

MINISTAR odbrane Aleksandar Vulin reagovao je na izjave profesora Kera Lindzija.

-Lindzi nema ideje koje bih podržao kada je u pitanju problem Kosova i Metohije ali je on veoma informisan intelektualac i najavu pritisaka na predsednika Vučića nije izrekao iz akademskih već iz političkih razloga. Kada u našim medijima gledam i čitam kako beogradski junaci znaju sve šta bi Trampu rekli u lice ne mogu da se ne setim kako su u vremenu svoje vlasti bili mali i tihi i to ne pred predsednikom SAD već pred drugorazrenim činovnicima međunarodne zajednice. Šta su sve prećutali i šta su sve poslušali vidi se po sporazumima koje su nam ostavili da ih ispunimo", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin za Novosti upitan da prokomentariše izjavu Džejmsa Ker Lindzija da SAD žele sveobuhvatni sporazum Srbije i Kosova i da će to pokušati na sastanku 4. septembra zbog čega očekuje veliki pritisak na predsednika Vučića-rekao je Vulin.

-Učestvovao sam u pregovorima sa EU koje je vodio predsednik Vučić i znam kako izgleda kada najmoćniji ljudi planete počnu da prete i napadaju, bio sam svedok kada je predsednik odbijao da uradi bilo šta što može da naškodi Srbiji i Srbima potpuno spreman da cena odbijanja bude naplaćena samo njemu. Veoma sam zabrinut zbog pojačavanja pritiska na predsednika Vučića pre sastanka u Vašingtonu i jedino što me hrabri je činjenica da predsednik Vučić ima i hrabrosti i mudrosti da zaštiti interese Srbije i srpskog naroda. Velike sile imaju svoje planove i nije im mnogo važno kako se oni odnose prema nama i našim životima. Verujem da će predsednik izdržati a ja ću biti uz njega i u ovoj borbi-poručio je ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Varto Marx

25.08.2020. 13:05

Nece valjda da upere prst ili pistolj u predsjednika za Srpska svijetinu. Svi dobro znaju da se oko Kosmeta otimaju, nikada nije bijo u Albandkim rukama pa nece ni sada. To je cisto otimanje mafije sa zapada. Vucic samo moze rijeci ne kao sto znate to je S r p s k o, i gotovo Tacka.

Mišo Peć

25.08.2020. 14:28

Niko nas ne može naterati da pristanemo i učinimo nešto što je protiv naših interesa,od dvehiljadite godine do danas smo nažalost mnogo puta popuštali medjunarodnoj zajednici u korist Prištine a na našu štetu:puštanje albanskih terorista iz Srpskih zatvora,traženje mišljenja medj.suda o Kosovskoj nezavisnosti,izmeštanje Kosovskog pitanja iz UN na EU,ukidanja naših instirucija na severu Kosova,ispunjavanje svega iz Briselskog sporazuma a albancinci ni da čuju o ZSO i tako dalje.