VUČIĆ: Borićemo se za svetinje! Nećemo priznati Kosovo

Novosti online

20. 08. 2020. u 12:32

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas sa patrijarhom Irinejom radove na unutrašnjem uređenju Hrama Svetog Save, nakon čega je govorio za TV Pink.

ВУЧИЋ: Борићемо се за светиње! Нећемо признати Косово

Foto: Pink Printskrin

Na pitanje da li će ruski predsednik Vladimir Putin doći na otvaranje Hrama Svetog Save, Vučić je rekao da se tome nada.

- Hram je nešto monumentalno i svako je ponosan kada vidi kako izgleda. Ovo će biti jedan od najvećih hramova u svetu, na naš ponos, i izgledaće ne manje lepo. Mozaik koji je rađen je divan. posebno sam srećan što je najveći doprinos izgradnji dat u poslednje tri godine - rekao je Vučić.

O FOTMIRANjU TIMA ZA ZAŠTITU SVETINjA

Kada je reč o najavi da će biti formiran Tim za zaštitu svetinja, Vučić kaže da će se o bezbednosti svetinja govoriti i u Briselu. Ističe da će država dati sve od sebe da se one zaštite, ali ističe da neće biti lako.

- Jakom borbom potrudićemo se da sačuvamo naše svetinje - kaže Vučić.

Foto: Pink Printskrin

O FORMIRANjU VLADE

Na pitanje o formiranju vlade, Vučić kaže da, da su požurili, onda bi neki rekli "sve je isto", a kada se čeka, onda se misli da je reč o igri.

Priština ne mora da troši pare na kerozin i put u Vašington, nećemo priznati Kosovo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova.

- Ako Haradinaj kaže da ide po konačni sporazum, može odmah da se vrati da ne troži kerozin i gorivo. Idemo u Vašington da razgovaramo o utvrđenim temama. Možemo da razgovarmao o svakoj temi, ali da oni dobiju sve, a mi ništa, i da ih priznamo, taj film neće gledati. Dok sam pri svesti i dok racionalno mogu da razmišljam, taj film neće gledati - rekao je Vuči i dodao da predstojeći razgovori svakako neće biti laki.

- Formiranje nije lako. Želimo da u 40 ili 50 odsto samouprava dovedemo nove ljude, ne zato što su stari radili loše, već zato što nova vremena zahtevaju nove ljude - rekao je predsednik.

Kaže da je "bliži onome što javnost misli da je njegova druga opcija".

- Svakako je da će u Nemanjinoj biti promena. Tako i u Skupštini imamo više od 100 potpuno novih ljudi, mladih i kvalitetnih, koji žele da se dokazuju i uče. Uz njih ćemo se lakše izboriti sa svim izazovima i sa onim što nas čeka - sa borbom za KiM. Danas očekujem i određene odluke iz Republike Srpske, i to moram da proučim. Imamo puno teškog posla, plus koronavirus i ekonomija koja je napravila pravu propast u svetu. Moramo Srbiju da izvlačimo da bude jedna od najuspešnijih - rekao je Vučić.

Predsednik kaže da mnogi navijaju za koronu, nadajući se da će izazvati neke neuspehe.

- Sve je to nešto kroz šta mora da se prođe, jer je mržnja u politici jako loša, ali najbolje govori o onima koji tu mržnju pokazuju - rekao je Vučić.

O SPOMENIKU STEFANU NEMANjI

Rekao je da će ispred doma biti izgrađen veliki park i da su to stvari kojima hoće da se bavi.

Foto: Pink Printskrin

- Hoću da se bavim i spomeniku Stefanu Nemanji. Neverovantno je da nismo imali njegov spomenik. Imaćemo i film o Jasenovcu. Da li je moguće da njega nije bilo? I mi Srbi imamo svoje svetinje, vođe, lidere i o njima treba da se priča - rekao je Vučić.

Na kritike o tome da je spomenik megalomanski, Vučić kaže da male duše uvek imaju problem sa velikim stvarima, velikim dušama i velikim ljudima, a upravo je to bio Stefan Nemanja.

- Pobednik je visok 21 metar, a smeta im Stefan Nemanja. Savski trg bio je ruglo, a sada će biti najlepši trg u Beogradu.

O NAMENSKOJ INDUSTRIJI

Kada je reč o "posrtanju" namenske industrije, kako su to pojedini mediji preneli, Vučić kaže da će namenska industrija da živi i preživi, a da će biti sve jača, uprkos naporima mnogih da je unište.

- Hoće da unište srpskog radnika, kao i Telekom, a sve da bi se omogućilo tajkunima da dalje pljačkaju. Sada kada država jača i narodna imovina jača, udri po njima i imovini. Oni se i ne stide da kažu da rade za tajkunske novce. Telekom im nije više ovca za šišanje od koje mogu 30 miliona evra da sebi strpaju u džepove. Narod će to razumeti i već razume - kaže Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (68)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024