PREDSEDNIK SRBIJE MEĐU GLAVNIM GOVORNICIMA: Vučić 31. avgusta na Bledskom strateškom forumu

Tanjug

18. 08. 2020. u 17:09

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Hrvatske, Češke, Mađarske i Poljske biće glavni govornici na ovogodišnjem Bledskom strateškom forumu (BSF) koji se održava 31. avgusta, izjavio je danas generalni sekretar foruma Peter Grk.

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ МЕЂУ ГЛАВНИМ ГОВОРНИЦИМА: Вучић 31. августа на Бледском стратешком форуму

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je slovenačkoj agenciji STA rekao i da će među panelistima biti dosta ministara spoljnih poslova i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel.

Domaćin skupa je slovenački premijer Janez Janša, dok će slovenački ministar spoljnih poslova Anže Logar predsedavati sastanku ministara spoljnih poslova na kome će učestvovati ministri iz Hrvatske, Češke, Mađarske, Slovačke i Rumunije.

U skup će se putem vide linka uključiti predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah, direktorka MMF-a Kristalina Georgijeva i pomoćnica generalnog sekretara NATO- za političke poslove i bezbednosnu politiku Betina Kadenbah.

Skupu će prisustvovati i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

"Dnevni red još nije konačan i moguća su dodatna iznenađenja", rekao je Grk i dodao da se očekuje za četvrtinu manje učesnika nego prošle godine.

BSF obično traje dva dana, ali ove godine trajaće jedan dan i na njemu će biti održano pet redovnih i dva digitalna panela, za razliku od 20 prošlogodišnjih.

Skup će se fokusirati na regionalnu saradnju u EU i budućnost EU nakon Bregzita i epidemije korona virusa, a planirana je i debata o sajber bezbednosti, budućnosti bezbednosti EU i jačanju transatlantskih odnosa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (65)

Sandra

18.08.2020. 20:06

Veoma velika cast za Srbiju koja ce ucestvovati na ovako znacajnom svetskom forumu i naseg predsednika koji ce biti medju glavnim govornicima na Bledskom forumu.

caca

18.08.2020. 20:35

Velika čast i veliki značaj za našu Srbiju ima prisustvo predsednika Vučića na ovom forumu! Ovo je dokaz da je Vučić cenjen i poštovan među velikim zvaničnicima!!!!

Prvoborac

18.08.2020. 22:53

Realno sagledavajući situaciju u regionu , a Boga mi i šire Vučić je jedini lider koji svojim kvalitetima odskače od ostalih političara te stoga i zaslužuje da bude među glavnim govornicima.

Jadranka

19.08.2020. 10:45

Vucic ce svakako da iznese sve dobre stvari koje nasa zemlja radi u regionu,prevashodno na blizoj ekonomskoj saradnji,ali isto tako da se iskoristi prisustvo Lajcaka i ukaze na nezrelo ponasanje Pristine koja nastavlja da opstruise razgovore sa zvanicnim Beogradom i trazi izgovore za neispunjavanje preuzetih obaveza