ĐURIĆ O NAPADU NA SRBE POVRATNIKE: Neki na KiM silom bi da menaju etničku sliku na terenu

Tanjug

04. 08. 2020. u 18:50

DANAŠNjI oružani napad na povratničku porodicu Kostić u Vidanju kod Kline je potvrda da na Kosovu i Metohiji, na teritoriji pod kontrolom privremenih vlasti u Prištini, i dalje postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu, i da politički ekstremisti i dalje računaju s nasiljem kao sredstvom za ostvarenje svojih ciljeva.

ЂУРИЋ О НАПАДУ НА СРБЕ ПОВРАТНИКЕ: Неки на КиМ силом би да менају етничку слику на терену

Foto Tanjug

To je izjavio direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju

Marka Đurića, ističući da nigde u Evropi, osim na Kosovu i Metohiji, civili nisu žrtve ovakvog terora, i to samo zato što su druge nacije i vere.

"Zoran Kostić i njegova supruga pukom srećom su prošli nepovređeni, ali, da se ovako nešto više ne bi ponavljalo, međunarodna zajednica najzad mora da počne da stvari naziva pravim imenom, a da oštrije reaguje na svaki akt nasilja sa odlikama terorizma", naveo je Đurić u saopštenju.

Naglašava da je dijalog jedini put za rešavanje problema na Kosovu i Metohiji i da smatramo da život u strahu od ovakve vrste nasilja ne sme da bude ničija stvarnost u 21. veku.

"Nadam se da će istraga pokazati ko stoji iza napada na kuću porodice Kostić i da će počinioci biti uhapšeni, a da će političke strukture u Prištini preduzeti iskrene korake ka stvaranju društvene klime u kojoj će ovako nešto biti nezamislivo", zaključio je Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SVETSKI DAN NAUKE ZA MIR I RAZVOJ: Prilika da se podigne svest o izazovima sa kojima se suočavamo u savremenom svetu