BLISKI SUSRET IZNAD CRNOG MORA: Ruski lovac presreo američki špijunski avion P-8A „Posejdon“

Novosti online

23. 07. 2020. u 21:35

AMERIČKI izviđački avion P-8A „Posejdon“ približio se granicama Rusije iznad Crnog mora, zbog čega je podignut lovac Su-27 kako bi ga presreo, saopštio je Nacionalni centar za upravljanje odbranom Ruske Federacije.

БЛИСКИ СУСРЕТ ИЗНАД ЦРНОГ МОРА: Руски ловац пресрео амерички шпијунски авион П-8А „Посејдон“

Foto: Depositphotos

„Ruska sredstva za kontrolu vazdušnog prostora iznad neutralnih voda Crnog mora otkrila su 23. jula vazdušnu metu koja se približavala državnoj granici Rusije. U cilju presretanja mete, u vazduh je podignut lovac Su-27 koji pripada dežurnim snagama protivvazduhoplovne odbrane Južnog vojnog okruga“, navedeno je u saopštenju.

Posada ruskog lovca priblizila se vazdušnom objektu vodeći računa o bezbednom rastojanju i identifikovala ga kao američki izviđački avion P-8A „Posejdon“.

Centar je saopštio da se ruski lovac vration na bazni aerodrom nakon što se američki izviđački avion okrenuo od ruske državne granice.

U saopštenju se ističe da se ceo let ruskog aviona Su-27 odvijao strogo u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora, kao i da narušavanje granice Rusije nije dopušteno.

Ranije je Nacionalni centar za rukovođenje odbranom RF saopštio da su izviđački avioni oružanih snaga Norveške i Amerike nadletali 14. jula Barencovo i Crno more i da su ih presreli ruski lovci.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!