NASTAVLJA SE HAOS: Lutovac zapečatio ulaz u centralu DS, nije platio ni članarinu

D. M. - V. M.

22. 07. 2020. u 16:38 >> 20:23

NA vratima centrale Demokratske stranke, u Nušićevoj ulici u Beogradu, juče je osvanuo zahtev koji je potpisao predsednik Zoran Lutovac, da se prostorije stranke praktično "zapečate" zbog virusa korona i da ih svi zaposleni i funkcioneri napuste do daljeg, odnosno dok se ne poboljša epidemiološka situacija.

НАСТАВЉА СЕ ХАОС: Лутовац запечатио улаз у централу ДС, није платио ни чланарину

Foto: Arhiva VN

Kako tvrde naši izvori, papir je zalepio direktor stranke Ivan Petrović, koji nije ulazio u prostorije, a iza svega se, po njihovom mišljenju, krije pokušaj Lutovca da ponovo "zauzme" centralu DS, u koju ne dolazi više od mesec dana.

- Ovo je još jedan jeftin trik sa šabačkog vašara. Uostalom, nije predsednik taj koji po Statutu DS odlučuje kako i kad radi stranka, već je to u nadležnosti sekretara, koji je već doneo odluke o posebnom, smenskom režimu rada u uslovima epidemije, uz obavezno nošenje maske - kaže naš sagovornik.

On objašnjava i da svi zaposleni koje je Lutovac pokušao da suspenduje s posla redovno dolaze, ali da ih u prostorijama nikada nije više od dvoje-troje. Zaposleni su skinuli sporni Lutovčev papir sa vrata i na njima sada samo stoji odluka sekretara Gorana Jaića da u prostorijama ne sme da boravi više od 10 ljudi.

Inače, s obzirom na to da Lutovac više od deset dana ne odgovara na predlog 140 članova Glavnog odbora da se dogovorom izađe iz političke krize u stranci, ova struja nastavlja sa organizovanjem izbora za novo rukovodstvo DS, koji su zbog epidemije virusa korona sa 22. avgusta zasada pomereni na 26. septembar.

Foto: Arhiva VN

Ovo je juče saopšteno na onlajn konferenciji Organizacionog odbora za sprovođenje izbora u DS, a predsednica ovog tela Vida Ognjenović istakla je da su neposredni izbori najbolji način da se osnaži legitimitet budućeg rukovodstva.

Na izbornoj skupštini DS novog stranačkog šefa i pet potpredsednika moći će da biraju samo oni članovi stranke koji budu platili članarinu. Naš izvor tvrdi da Lutovac još nije izmirio obavezu, kao ni njegov bliski saradnik i šef IO Dušan Kostadinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)