Mali najoštrije osudio nerede: Nema patriotizma u nasilju i haosu

Tanjug

09. 07. 2020. u 10:29

Мали најоштрије осудио нереде: Нема патриотизма у насиљу и хаосу

Foto: Tanjug

Ministar finansija Sinisa Mali najoštrije je osudio nasilje pojedinaca i naglasio da je neophodno sačuvati stabilnost, uz poruku da politika mržnje i uništavanja neće proći.

Mali je dodao da patriotizma u nasilju i haosu nema i da svi treba da se okrenemo ka kreiranju bolje budućnosti.

"Rušenje, paljenje, bacanje kamenica, napadi na policiju, ali i međusobno napadanje ne vodi ničemu. Neophodno je da razmišljamo o našoj deci, stvaranju bolje budućnosti za njih i da svoju snagu usmerimo razvoju i napretku. Samo tako ćemo pokazati koliko volimo našu zemlju, samo na taj način pokazujemo patriotizam", ocenio je Mali.

Kao tužne i zabrinjavajuće ocenio je jučerašnje slike prestonice i drugih gradova u Srbiji.

"Svako ima pravo da iskaže nezadovoljstvo. Ali, ovde nije reč o tome. Ovde je reč o pokušaju uvođenja potpung haosa u srpsko društvo. Istovremeno, ta ista manipulatorska opozicija pokazuje i da brige za građane nema, posebno u ovako teškim okolnostima epidemije virusa korona i gde svako okupljanje nosi rizik od širenja zaraze", upozorio je Mali i apelovao na građane da vode računa o svom i zdravlju svojih najbližih.

Mali je dodao da mu je teško da posmatra bes nedoraslih političara koji se izazivanjem haosa bore za vlast.

"Ne radi se to tako. Srbija je uređena, demokratska zemlja, gde postoji red i zakon koji se mora poštovati. Jasno je da se vlast menja isključivo na izborima, a ne nasiljem. I zato mi nećemo oduststi od lepe i uspešne Srbije. Varaju se oni koji misle da mogu da nas skrenu sa tog puta. Država je tu da zaštiti i da se bori za svoje građane”, rekao je Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)