DA LI ZAKON VAŽI I ZA KURTIJEVOG RADOICU? Eljšani za "Novosti": Tužilaštvo proverava snimke na kojima je Radomirović

Марија Стевановић
Marija Stevanović

26. 04. 2024. u 15:00

KURTIJEV zamenik ministra za zajednice i povratak, takozvanog Kosova, Radoica Radomirović ponovo je snimljen prilikom izvršenja krivičnog dela. I ovog puta, baš kao i prošlog, kada je goreo jedan automobil u Leposaviću, žrtva Radomirovića su Srbi.

ДА ЛИ ЗАКОН ВАЖИ И ЗА КУРТИЈЕВОГ РАДОИЦУ? Ељшани за Новости: Тужилаштво проверава снимке на којима је Радомировић

Foto Kabinet premijera tzv. Kosova

U novom slučaju o kojem se danas pisalo u srpskim medijima, na snimku sa Radomirovićem je i Arben Vokri, zamenik ministra lokalne samouprave tzv. Kosova, u poseti onima koji su nelegalno zauzeli zgrade u Leposaviću, dva dana nakon pomenutog događaja.

Povodom pomenutog snimka, kao i onog prethodnog na kojem naređuje kako da se socijalno ugroženim Srbima otmu stanovi, ali i onog zabeleženog 28. februara, na kojem Radomirović objašnjava kako je najbolje zapaliti automobil, kontaktirali smo sa zamenikom direktora takozvane kosovske policije za region Sever Vetona Eljšanija, sa jasnim pitanjem - da li će organi tzv. Kosova preduzeti nešto po pitanju spornih snimaka i krivičnih dela koja dokazuju, kao i da li zakon važi i za Kurtijevog Srbina - Radoicu Radomirovića. 

Foto: Foto Kabinet premijera tzv. Kosova

Eljšani se odmah ograđuje - ističući da je za sve zadužen tužilac, a da mu oni kao policija samo prosleđuju informacije, u ovom slučaju pomenute snimke. Na čistom srpskom, Eljšani dodaje i da, kada je u pitanju snimak o paljenju automobila, policija nije otvorila slučaj jer "ili ne znaju dovoljno srpski" kako bi jasno razumeli o čemu se tu radi, ili "nije bilo dovoljno elemenata za pokretanje slučaja". Ipak, kako kaže, tužilaštvo u Prištini proverava slučaj o kriminalnim radnjama Radomirovića. 

- Ono što ja mogu da potvrdim je da odmah kada to izađe, kao danas, mi informišemo tužioca i vidimo sa njim šta će da se radi. Takva je procedura. Za ono prvo što je bilo (snimak o paljenju automobila prim. aut.), koliko ja znam, mi smo informisali tužioca, mislim da tu nije bilo elementa, ili se samo na tom snimku priča... (o samom paljenju prim. aut.) Ne znam. Mi kao policija nismo otvorili slučaj. Ili ne znamo dobro srpski, ili se ne čuje dobro to o paljenju automobila, mislim da se tu samo priča - nije to bilo da on kaže "e ti treba da pališ ovome", nije bilo dovoljno elemenata da se otvori slučaj. Ne znam da li je otvoren slučaj u vezi sa tim. Zvanično mi odmah obavestimo tužioca kada izađe nešto kao danas na primer. 

Foto: Printscreen

Eljšani

Eljšani je potvrdio da je tužilac informisan i o najnovijem snimku Radomirovića, ali ne zna da li je slučaj otvoren.

- Za sada ne mogu ništa da kažem. Ne znam da li je to otvoren slučaj ili nije. 

Na pitanje - da li je zakon na takozvanom Kosovu isti za sve ili je Radomirović, kao Kurtijev zamenik ministra, zaštićen - Eljšani tvrdi - "nije, ne on, nego niko. Ako ima elementa za slučaj, otvoriće se slučaj", te se ponovo ograđuje da je njihovo samo da informišu tužioca, a da on dalje o svemu odlučuje. 

- Kada smo čuli prvi snimak, mi smo to odneli kod tužioca, i koliko ja znam, slučaj nije otvoren zato što nije bilo dovoljno elemenata ili tako nešto... Mi smo kao policija to čuli, a onda smo odneli kod tužioca - kaže Eljšani za "Novosti". 

Podsetimo, kako se može čuti na audio-snimku, koji se pojavio na Telegram kanalu "BUNKER", pomenuti akteri priznaju da su ušli nelegalno u zgradu i kako planiraju da prebace papire u tzv. kosovski sistem i legalizuju uzurpiranu imovinu, zgrade za socijalne slučajeve koje je gradila Vlada Srbije i poklone ih upravo narkomanima koji su uzurpirali zgrade.

Njihove tačne izjave i opširnije o svemu poslušajte na audio-snimku koji sledi.

Međutim, uprkos nedvosmislenim dokazima i snimcima na kojima je zabeležen Radomirović dok naređuje i organizuje izvršenje više krivičnih dela, on i dalje šeta slobodan i nije pozvan ni na kakvu odgovornost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (37)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)