GRČKI PROFESOR O DORI BAKOJANI I NJENIM KOLEGAMA IZ SE: Ulazak takozvanog Kosova u Savet Evrope zločin nad srpskim i grčkim narodom

Novosti onlajn

18. 04. 2024. u 12:05

PODRŠKOM prijemu takozvanog Kosova u Savet Evrope, grčki poslanici u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) podržavaju kršenje međunarodnog prava i protivreče svim evropskim principima o jednakosti i poštovanju manjina, prenosi grčki list "Helas džurnal".

ГРЧКИ ПРОФЕСОР О ДОРИ БАКОЈАНИ И ЊЕНИМ КОЛЕГАМА ИЗ СЕ: Улазак такозваног Косова у Савет Европе злочин над српским и грчким народом

Foto: AP

Prema pisanju profesora na Demokritovom univerzitetu u Trakiji Jorgosa Pavlosa za taj list, ako za mesec dana Komitet ministara SE podrži predlog Dore Bakojani za integraciju Kosova u SE, "grčki ministar spoljnih poslova će suštinski postaviti spomenik širom Grčke i dati zeleno svetlo za kosovizaciju cele zemlje, a ne samo regionalne Grčke".

- U suštini, ako grčki političari ne razumeju zločin koji čine predajući srpski narod apetitima albanskih zagovornika Kosova, oni će biti odgovorni za zločin, ne samo protiv srpskog, već i grčkog naroda - zaključuje grčki profesor.

- Bojim se da će tzv. Kosovo biti prva nepriznata država koja će na ministarskom nivou postati članica Saveta Evrope - predviđa Pavlos.

On je ocenio da će vlada grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa podrškom predlogu Grkinje Bakojani predati grčki i srpski narod "savremenim varvarima Turcima i Albancima, iza kojih stoje neonacisti sa Zapada koji pokušavaju da izazovu treći svetski rat protiv čovečanstva i kulture".

On tvrdi da zemlje Zapada žele da podele i kontrolišu "pravoslavni Istok", a da je primanje Kosova u SE nastavak takve politike, prema kojoj pravoslavni narodi Srbije, Grčke, Bugarske, Rumunije i Moldavije "nikad ne bi smeli da formiraju pravoslavni balkanski savez".

- Zapad prihvata, planira i promoviše islamizaciju i poturčenje Balkana... kako bi s jedne strane isključio Rusiju iz Sredozemlja, a s druge strane poništio razvoj pravoslavnog Balkana - napisao je Pavlos za Helas džurnal.

Glasovima grčkih poslanika PSSE za izveštaj Bakojani koji se preporučuje prijem Kosova u SE, Grčka je "izabrala da obezglavi progonjenu srpsku zajednicu" pomažući nepriznatu albansku državu Kosova "koja očigledno čini genocid nad istorijskim narodom Kosova".

Ko ne razume da su Kipar, Trakija i Istočni Egej "sledeće Kosovo", rekao je Pavlos, taj ne zna istoriju.

- Ali onaj, ili ona, koja je politička ličnost, u suštini je najbolji agent zapadnog kolonijalizma jer u svim slučajevima, od Kipra do Kosova, sledi ista strategija - jačanje muslimanskih manjina koje će kasnije, uz pomoć Zapada, proterati istorijske narode - piše Pavlos.

On je ocenio da "danas u Evropi proživljavamo eru krstaških ratova" i da nacizam u Evropi nije završen Nirnberškim suđenjima, već da se "Nemačka, uz pomoć Engleske, Francuske i SAD, danas sveti Balkanu, Grčkoj i Rusiji za istorijske borbe srpskog, ruskog i grčkog naroda protiv nacističkog Rajha".

Pavlos je zaključio da će "rešenje istočnog pitanja doći od naroda, a ne od pristalica Zapada, što znači saradnju i samoorganizovanje pravoslavnih naroda Balkana sa ciljem ujedinjenog Balkana".

BONUS VIDEO:

Aleksićev poslanik jedini se nije javio za reč u Savetu Evrope

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)