DA LI SE OVOM REZOLUCIJOM NEMAČKA PERE ZA 50 MILIONA ŽRTAVA: Stevandić- Ovo što mi danas radimo jednog dana učiće se u istoriji

Novosti online

13. 04. 2024. u 13:03

SRPSKI narod drži baklju slobode veoma visoko i zato im i smetamo, i zato i jesu toliki pritisci na predsednike Srbije i Srpske, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, kaže predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić.

ДА ЛИ СЕ ОВОМ РЕЗОЛУЦИЈОМ НЕМАЧКА ПЕРЕ ЗА 50 МИЛИОНА ЖРТАВА: Стевандић- Ово што ми данас радимо једног дана учиће се у историји

Foto D. Gavrić

- Ljudi koji su projektovali mir u Dejtonu nisu ga projektovali da se ponovo sukobljavamo, već da živimo u miru u toleranciji. A ovo što je uradio Zlatko Lagumdžija, upravo je suprotno od toga. Naravno, opet uz pomoć tih istih zemalja, naglašava Stevandić.

Ističe da rukovodstvo Republike Srpske radi težak posao, ali da sve radi u interesu Srpske.

- Ovo što mi danas radimo jednog dana učiće se u istoriji, kako današnje rukovodstvo Srpske brani naše postojanje. Svi znaju da je Kristijan Šmit nelegitiman, ali njih boli uvo za to, poručio je Stevandić.

Stevandić naglašava da je licemerno pričati o Srebrenici dok u Gazi ginu toliki civili.

- U Gazi je poginulo 33.000 ljudi, od toga najveći broj dece i žena. Šta nam to kaže? Da li beli Bošnjaci, odnosno oni koji žive u Evropi vrede više od onih iz Azije ili Afrike.  Ovde je reč o kolonijalnom pristupu, rekao je Stevandić. 

Stevandić naglašava da je Srebrenica zločin lokalnog karaktera, na teritoriji jedne opštine.

- Da li to možemo stavljati u istu ravan sa Ruandom, gde je ubijeno 800.000 ljudi, ili danas u Gazi. Da li se ovom rezolucijom pere i Nemačka i da li njenih 50 miliona žrtava odlazi u zaborav, upitao je Stevandić.

Kada je u pitanju glasanje u Savetu bezbednosti, Stevandić kaže da je veliki broj zemalja rekao da neće podržati rezoluciju.

- Mi već sada znamo da preko 40 zemalja ne prihvata kliše Zapada u prekrajanju istorije. Kada znate da je jedna velika Rusija nedavno imala samo sedam glasova, onda morate da znate da je ovo već pobeda srpskog naroda, rekao je Stevandić.

BONUS VIDEO: NATO ZLOČIN U GRDELIČKOJ KLISURI: Obeleženo 25 godina od kada je bombardovan voz pun putnika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?