IZBORI U BEOGRADU 2. JUNA: Brnabićeva raspisala izbore u prestonici Srbije (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

03. 04. 2024. u 16:59 >> 17:10

PREDSEDNICA Skupštine Srbije Ana Brnabić raspisala je izbore za odbornike Skupštine grada Beograda.

ИЗБОРИ У БЕОГРАДУ 2. ЈУНА: Брнабићева расписала изборе у престоници Србије (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Marko Đoković

- Upravo sam raspisala izbore za odbornike u Skupštini grada Beograda za nedelju 2. jun 2024. godine - rekla je predsednica Skupštine u obraćanju nakon raspisivanja izbora. 

- Ovo je bila moja zakonska obaveza koju sam najkasnije do kraja današnjeg dana morala da ispunim. Izabrala sam poslednji mogući datum za raspisivanje beogradskih izbora, jer smo na zahtev opozicije i izričitu molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića odlučili da ovi izbori treba da se održe u najkasnijem mogućem terminu u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije - rekla je ona i dodala: 

- Vreme pre raspisivanja izbora iskoristila sam da pokušam da pokrenem dijalog, da kroz razgovor sa svim parlamentarnim političkim akterima pokušam da učinim sve da ovi, kao i svi naredni izbori u Republici Srbiji proteknu i najboljem redu, u skladu sa najvišim demokratskoim standardima, i da pokažemo, do čega mi je bilo posebno stalo, ozbiljnost i odgovornost koju dugujemo svim građanima Republike Srbije. 

Foto: Tanjug/Marko Đoković

- Želim da iskoristim ovu priliku da naglasim da moja vrata ostaju otvorena za dijalog. Ukolo postoji bar malo želje da pokažemo svim građanima Republike Srbije, bez obzira na lokalnu samoupravu, svim građanima Republike Srbije, da ipak nekada možemo zajedno da radimo na stvarima koje su bitne za sve naše građane, bez obzira na njihove političke afinitete i opredeljenost. 

- Sada je naša zajednička obaveza, dužnost, da izborni dan protekne u najboljem mogućem redu, u duhu poštovanja, tolerancije i demokratskih vrednosti. Zato pozivam sve stranke i koalicije da se nadmeću u idejama i planovima i da u svakom trenutku, koliko god je to moguće, vode računa da izborna utakmica bude fer i korektna. Pozivam i sve građane Beograda da izađu na izbore i da na taj dan, koji je uvek praznik demokratije, svojim glasom pokažu kojim smerom Beograd treba da ide i kako da se razvija u budućnosti - poručila je predsednica Skupštine Srbije. 

BONUS VIDEO:

OPOZICIJA PRIZNALA: U ime mira uzdamo se u našeg predsednika Aleksandra Vučića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)