BRNABIĆ: Apsolutno smo za dijalog, ako je opozicija konačno rešila da se pojavi

Novosti online

29. 03. 2024. u 12:28

PREDSEDNICA Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je zakazala skupštinski kolegijum za 1. april i pozvala sve predstavnike u parlamentu da otvoreno razgovaraju na sve teme.

БРНАБИЋ: Апсолутно смо за дијалог, ако је опозиција коначно решила да се појави

FOTO: Novosti

Na pitanje "Novosti" da prokomentariše najavu opozicije da će prisustvovati kolegijumu zakazanom za 1. april i da će tražiti zajedničku komisiju koja bi nadzirala biračke spiskove, predsednica Skupštine kaže:

- Ja sam sazvala kolegijum. To je sastanak svih potpredsednika i svih predstavnika poslaničkih grupa, a na temu implementacije ODIHR preporuka i pozvala sam radnu grupu Vlade Srbije da dođe i upozna sve sa tim šta je do sada urađeno - kazala je Brnabićeva.

Ona je pozvala sve da se razgovara potpuno otvoreno na sve teme koje se tiču izbornih uslova, ali u jednoj normalnoj atmosferi.

- Čini mi se da imamo konsenzus oko ovih preporuka da želimo da ih implementiramo. Ne sve poslaničke grupe, da budem potpuno iskrena. Ja znam da je poslanička grupa SNS, ali i koalicionih partnera, da su apsolutno za to da se implementiraju u najkraćem mogućem roku sve ODIHR-ove preporuke. Nemam nikakav problem da to radimo zajedno. Apsolutno smo za dijalog, ako su konačno rešili da se pojave, hvala im, rekla je Brnabićeva.

-  Podsetiću vas da ih je predsednik pozvao na konsultacije, nisu se pojavili niti udostojili da odgovore. Stojan Radenović ih pozvao, nisu se pojavili, ja ih pozvala na konsultacije, nisu se pojavili. Ovo je kolegijum pod jasnim pravilima, koje nisam izmislila ja, ali ću ih poštovati. Dijalog, konsultacije su ozbiljna i važna stvar za sve građane, to nije rijaliti. Razgovaraćemo po pravilima kako je bilo do sada - naglasila je ona.

BONUS VIDEO: NAJNOVIJI SNIMAK: Šta se trenutno dešava ispred kuće Dankine majke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (17)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!