"NAŠ NAROD IH MRZI!" Kusturica o NATO-u - Bombardovanje je zločin koji se ne može zaboraviti

Novosti online

22. 03. 2024. u 08:38

PROŠLO je 25 godina od kada je NATO bombardovao teritoriju bivše Jugoslavije i od tada Srbi bukvalno mrze Severnoatlantsku alijansu, izjavio je srpski reditelj Emir Kusturica u intervjuu za "Izvestija".

НАШ НАРОД ИХ МРЗИ! Кустурица о НАТО-у - Бомбардовање је злочин који се не може заборавити

Foto: N.Skenderija

- Naš narod ih mrzi. NATO je za nas počinio zločin koji se ne može zaboraviti. Istorijski, to je bila prva mala zemlja, na čelu sa Slobodanom Miloševićem, koji je prvi stao na tu crvenu liniju i kazao ne tim globalistima, kazao je Kusturica.

Prema njegovim rečima, traume od iskušenja koje su doživeli građani Srbije mogu lakše da se osete ako pokušaju da se shvate razlozi onoga što se dogodilo.

- Mislim da je to bio strateški potez. Sovjetski Savez se raspao, a zemlje članice NATO-a su htele da pokažu Evropi ko je gazda, dodao je Kusturica.

On je istakao da je vremenom postalo jasno da se Srbija pokazala kao "gazda", jer su prvi pružili otpor globalistima.

Prema njegovim rečima, Srbija je učinila dobru stvar vezano za fudbalsku utakmicu, jer je ona pokazala koliko Srbi i Rusi vole jedni druge.

Rusija i Srbija ne treba da se ugledaju na stranu kinematografiju

Kusturica je pozvao ruske i srpske filmske stvaraoce da ne kopiraju Holivud, već da stvaraju filmove sa svojom "dramom".

Prema njegovim rečima, Ruska Federacija i Srbija ne treba da se ugledaju na stranu kinematografiju.

- Nema potrebe da se ponavljate, treba da vidite šta imate kao dramu, naglasio je Kusturica.

Takođe je primetio da su ovoj oblasti potrebni reditelji kao što su Vsevolod Pudovkin, Vasilij Šukšin i Andrej Končalovski.

Kusturica je ranije objasnio zašto je Putin pobedio na ruskim predsedničkim izborima. Prema njegovim rečima, aktuelni ruski lider je bio najbolji kandidat na poslednjim izborima, a glasanje za njega je jedina ispravna odluka građana, budući da se NATO sve više približava granicama Ruske Federacije.

- U trenutku kada se zapadne elite ponašaju kao da mir ne postoji kao mogućnost okončanja rata, kada se NATO približava granicama Rusije, Vladimir Vladimirovič je najbolje i jedino rešenje da zauzme mesto predsednika Rusije, kazao je Kusturica.

On je to nazvao važnom pobedom, koja potvrđuje doslednost ruske odbrambene politike i ekonomskog rasta uprkos brutalnim sankcijama koje se sprovode protiv Rusije.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: 

SPEKTAKL „PRAZNIK SVETLOSTI“ NA PET LOKACIJA: Užice je od večeras prestonica kulture Srbije u 2024

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Jedinstveni Egipatski Maldivi - Nikada povoljnije!