VULIN O POGROMU NA KiM: Kakva god sila da preti Srbija više nikada ne sme da dopusti da bilo ko i bilo gde proteruje i ubija Srbe

Novosti online

17. 03. 2024. u 09:53

ALEKSANDAR Vulin, bivši direkor kancelarije za KiM i ministar zadužen za KiM, komentarišući pogrom nad Srbima na KiM, rekao je da Srbija više nikada ne sme da dopusti da bilo ko i bilo gde proteruje i ubija Srbe, pa kakva god sila da nam preti.

ВУЛИН О ПОГРОМУ НА КиМ: Каква год сила да прети Србија више никада не сме да допусти да било ко и било где протерује и убија Србе

Foto Tanjug

- Pre 20 godina Evropska unija i NATO su mirno posmatrali kako šiptarske rulje pale pravoslavne manastire i crkve, ubijaju i proteruju Srbe.  Pošto u čitavoj svojoj istoriji, Šiptari nisu stvorili ni jedan spomenik vredan Uneska, 17.  mart 2004. godine,  pokušali su da unište istoriju srpskog naroda. Šiptari nemaju svoje, pa otimaju ili uništavaju tuđe. Laž koju su preneli i uvećali svi mediji Evropske unije i NATO-a, laž koja je poslužila kao povod za pogrom, nikada nije demantovana, a ubice i palikuće nikada nisu kažnjene.

- Pogrom je bio prvo veliko etničko čišćenje u 21. veku, baš kao što je Oluja bila poslednje etničko čišćenje u 20. veku. Ni Šiptari, ni Hrvati nisu radili bez naređenja i podrške Evropske unije i NATO pakta, licemera koji su garantovali bezbednost i Srba u Hrvatskoj i Srba na Kosovu i Metohiji, zato su i Oluja i Pogrom prošli bez kazne. Srbija više nikada ne sme da dopusti da bilo ko i bilo gde proteruje i ubija Srbe, pa kakva god sila da nam preti, nikada više - poručio je Aleksandar Vulin koji je obavljao funkciju direktora kancelarije za KiM i ministra zaduženog za Kosovo i Metohiju komentarišući navršene dve decenije od pogroma nad Srbima na KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)