KURTI ODBIO PREDLOG, NI EKSOBAR GA NIJE UBEDIO: Moramo nešto hitno da uradimo

Милица Шкорић
Milica Škorić

15. 03. 2024. u 13:44

SPECIJALNI izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da nije uspeo da ubedi Aljbina Kurtija da promeni odluku o zabrani upotrebe dinara i da se nada da će do dogovora doći glavni pregovarači Beograda i Prištine koji bi, kako je rekao, trebalo da se u utorak sastanu u Briselu.

КУРТИ ОДБИО ПРЕДЛОГ, НИ ЕКСОБАР ГА НИЈЕ УБЕДИО: Морамо нешто хитно да урадимо

Foto: Profimedia

- Nažalost, nisam bio uspešan. I dalje se nadam da će glavni pregovarači u utorak u Briselu naći hitno rešenje kako bi se došlo do transfera novca u evro za te ljude - rekao je Eskobar za Radio slobodna Evropa na albanskom.

On je rekao da je pokušao da ubedi Kurtija da suspenduje odluku dok EU, SAD i tzv. Vlada Kosova ne dođu do dugoročnog rešenja po pitanja sredstava koja stižu iz Srbije.

- Tražio sam od premijera da suspenduje odluku dok mi zajedno sa Evropskom unijom, SAD i (tzv.) Vladom Kosova radimo na dugoročnijem rešenju koje odgovara vašim potrebama, odnosno elektronskim transferima u evrima preko kosovskog sistema. Ali, sada moramo nešto hitno da uradimo. Nažalost, nisam uspeo da ga ubedim u to - izjavio je Eskobar.

BONUS VIDEO: ĐILAS I EKIPA SA NjOM RUŠE SRBIJU - Presrećna Viola fon Kramon čestitala Kosovu "dan nezavisnosti"

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!