"DOSTA JE TEŠKA SITUACIJA": Gerontodomaćice i lični pratioci teško do svojih zarada kako bi zadovoljili najosnovnije potrebe (FOTO)

Novosti online

08. 03. 2024. u 12:22

ISPRED Filijale Poštanska štedionica u Zubinom Potoku jutros u redu stoje gerontodomaćice i lični pratioci, očekujući da podignu bar deo dinarskih sredstava, kao bi namirili najosnovnije potrebe.

ДОСТА ЈЕ ТЕШКА СИТУАЦИЈА: Геронтодомаћице и лични пратиоци тешко до својих зарада како би задовољили најосновније потребе (ФОТО)

Foto: Novosti

U jednom se svi slažu i naglašavaju da im država Srbija obezbeđuje redovna primanja, čiju isplatu im Priština uskraćuje.  

- Sve nam je jasno i znamo šta sve Srbija čini da nam pomogne. Posao koji radim podrazumeva ljubav i humanost prema onima kojima je pomoć potrebna. Priština, po svemu sudeći, ne zna za humanost, već bespoštedno pokušava da nam oteža ionako težak život - kažu okupljeni u Zubinom Potoku.

Lični pratioci, kojima je često naknada za pružanje usluga i nege bolesnog deteta jedino primanje, jer zbog situacije u kojoj se nalaze nisu u mogućnosti da rade, sada imaju muku više.

- Ne znam da li svet vidi u kakvoj smo situaciji i koliko smo nemoćni. Kad nemaš ništa i 10.000 dinara je pravo bogatstvo, a Priština i to hoće da nam uskrati - naglašavaju sagovornici TV Most.

- Svi mi imamo svoje porodice, svoju decu. Odavde ih izdržavamo. Dosta je teška situacija, idemo u centralnu Srbiju kako bismo podigli svoje prihode. Trošimo vreme i energiju čekajući ovde u redu, umesto da to posvetimo deci sa kojom radimo - kaže Bojana Radojević za TV Most.

Država Srbija čini maksimalne napore da pomogne svom narodu i čini sve da se nerazumna odluka Prištine, koju osuđuje cela međunarodna zajednica, čak i zemlje koje su priznale takozvano Kosovo, stavi van snage.

BONUS VIDEO: SIVA KNjIGA 2024: Održana 16. godišnja konferencija o ekonomskim reformama u Srbiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo