MALI O BESMISLICAMA OPOZICIJE: Retko mogu da se pohvale suvislim izjavama, ali Aleksić je apsolutni pobednik

Novosti online

24. 02. 2024. u 13:04

RETKO kad predstavnici opozicije mogu da se pohvale suvislim izjavama, ali trenutno je apsolutni pobednik u besmislicama Miroslav Aleksić koji tvrdi da smo dobili organizaciju specijalizovane Expo izložbe da bismo “srušili Sajam i širili Beograd na vodi”, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

МАЛИ О БЕСМИСЛИЦАМА ОПОЗИЦИЈЕ: Ретко могу да се похвале сувислим изјавама, али Алексић је апсолутни победник

Foto Tanjug

- Za domaćina Expoa su se takmičile Sjedinjene Američke Države, Argentina, Španija i Tajland, a glasali su delegati iz 170 zemalja sveta. Ako Miroslav Aleksić misli da su svi glasali za nas i da smo pobedili da bismo širili Beograd na vodi, onda mu onaj kec iz matematike nije bio dovoljan da nauči neke lekcije, rekao je Mali.

Podseća, da je Aleksić rekao i da niko drugi nije hteo da organizuje Expo jer su tema “zabava i igra”.

- Najpre, kao što rekoh, za Expo su se kandidovale između ostalih i jedne Sjedinjene Američke Države, a osim toga, tema “Igrajmo za čovečanstvo: sport i muzika za sve” je tema koju je Republika Srbija predložila, sa kojom smo pobedili, a ne tema koja je bila nametnuta od strane Međunarodnog biroa za izložbe u Parizu. Minesota je na primer imala temu koja se odnosi na zdravu planetu, tema Puketa se odnosila na život u harmoniji, Malaga je predložila kao temu održive gradove… Dakle, upravo smo, između ostalog, zbog dobre teme i pobedili, a ne suprotno kao što tvrdi Aleksić, napisao je Mali na Fejsbuku.

Ministar je ukazao da, kada je reč reč o beogradskom sajmu, Hala 1 će dobiti tri operske scene, na čemu će nam pozavideti i najveće svetske prestonice.

- Ali, ne mogu predstavnici opozicije da se pomire sa činjenicom da je Srbija počela da pobeđuje. Boli ih što će 2027. godine ceo svet doći kod nas i što građani vide koliko se Srbija promenila. Idemo dalje, nema stajanja, poručio je Mali.

BONUS VIDEO: Ministar Mali na gradilišu gde će biti Ekspo 2027: Stvaramo potpuno nov grad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti