OGLASIO SE MEĐUNARODNI POSMATRAČ: Izbori u Srbiji bili su slobodni i pošteni

Novosti online

22. 02. 2024. u 11:41 >> 13:50

POSLANIK slovenačkog parlamenta Dejan Kaloh, koji je bio u posmatračkoj misiji OEBS-a tokom izbora održanih u Srbiji 17. decembra, ocenio je da su izbori bili slobodni i pošteni, ali da ga zabrinjavaju nepromišljene izjave evroposlanika Klemena Grošelja iz Slovenije i koje su, kako je rekao, na ivici međunarodnog incidenta.

ОГЛАСИО СЕ МЕЂУНАРОДНИ ПОСМАТРАЧ: Избори у Србији били су слободни и поштени

Foto: Tanjug

U pismu dostavljenom medijima Kaloh, koji je član Slovenačke demokratske stranke, istakao je da je Grošelju, "srećom, ostalo još samo nekoliko meseci do kraja ne baš uspešnog evroparlamentarnog mandata".

Kaloh je pojasnio da je kao jedini član parlamenta Slovenije, pod pokroviteljstvom OEBS-a, učestvovao u međunarodnoj posmatračkoj misiji parlamentarnih izbora u Srbiji i da je na dan izbora, zajedno sa belgijskim parlamentarcem, obišao 10 biračkih mesta u centru Beograda, Savskom vencu, Zemunu i Batajnici između 7.00 i 20.00 sati.

- Kao odgovorni međunarodni posmatrač, moram pozitivno da ocenim parlamentarne izbore u Srbiji, koje mogu da ocenim kao slobodne i poštene. Na svakom biračkom mestu izborni proces protekao je uredno i bez problema. Predsednici izbornih štabova bili su korektni i uvek dostupni za objašnjenja. Na biralištima su viđeni i predstavnici nevladinih organizacija, koji su takođe nesmetano obavljali svoj posmatrački rad. Na svakom biračkom mestu izborne odbore činile su različite političke stranke i rad je tekao glatko i bez ikakvih specifičnosti, napisao je Kaloh.

 

Foto: Tanjug

 

Istovremeno, on je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poželeo sve najbolje jer uspešno i efikasno vodi Srbiju.

BONUS VIDEO: SRBIJA UŽIVA VELIKI UGLED U SVETU: Dušek i Garibvašili čestitali Vučiću pobedu na izborima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOTLE DOŠLO! Evo od koga je Novak Đoković zatražio teniski savet (FOTO)