EVROPA SE OGLASILA POVODOM STANJA NA KOSMETU: Zatvaranje opština imaće negativne efekte na svakodnevni život Srba na KiM

Марија Стевановић
Marija Stevanović

04. 02. 2024. u 10:43

EVROPSKA unija saopštila je danas da je veoma zabrinuta zbog ovonedeljnih operacija specijalnih jedinica tzv. kosovske policije u kancelarijama opština Dragaš, Peć, Istok i Klina, kao i u prostorijama nevladine organizacije Centar za mir i toleranciju u Prištini i pozvala privremene vlasti u Prištini da izbegavaju jednostrane akcije i da se pitanjem statusa opština bave kroz dijalog uz briselsko posredovanje, prenosi Tanjug.

ЕВРОПА СЕ ОГЛАСИЛА ПОВОДОМ СТАЊА НА КОСМЕТУ: Затварање општина имаће негативне ефекте на свакодневни живот Срба на КиМ

Foto AP

"Iznenadno zatvaranje ovih kancelarija imaće negativne efekte na svakodnevni život i uslove života zajednica kosovskih Srba, jer će ograničiti njihov pristup osnovnim socijalnim uslugama s obzirom na očigledno odsustvo alternativa u ovom trenutku", saopštio je portparol EU Peter Stano.

On je naveo da je "predviđeno da se status ovih struktura reši u okviru dijaloga uz posredovanje EU, u vezi sa uspostavljanjem Zajednice opština sa srpskom većinom".

"Stoga, EU poziva (tzv.) Kosovo da izbegava jednostrane akcije koje bi mogle da podignu tenzije i da se bavi ovim pitanjima kroz dijalog pod posredovanjem EU", saopštio je Stano.

Podsetimo, takozvana sovska policija u petak je upala u kancelarije Privremenih organa opština Peć (u Goraždevcu), Istok (u mestu Osojane) i Klina (u selu Vidanje) i zatvorila te opštine.

BONUS VIDEO:

EVO KAKO KURTIJEVI SRBI VODE LEPOSAVIĆ: Izdala Srbiju i Srbe pa šmrče kokain u opštini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!