UPRKOS ULTIMATUMU IZ PRIŠTINE - ŠATOR I DA ISPRED OPŠTINE LEPOSAVIĆ: Srbi - Ovo je vrhunac bezobrazluka i ugroženosti naših prava

D. Z.

25. 01. 2024. u 20:49

IAKO im je nelegitimni albanski gradonačelnik Ljuljzim Hetemi dao rok da do 15 sati uklone šator preko puta opštine Leposavić, gde se od 29. aprila okupljaju svakodnevno jer ne mogu na svoja radna mesta, Srbi nisu uklonili šator.

УПРКОС УЛТИМАТУМУ ИЗ ПРИШТИНЕ - ШАТОР И ДА ИСПРЕД ОПШТИНЕ ЛЕПОСАВИЋ: Срби - Ово је врхунац безобразлука и угрожености наших права

foto d.z. ilustracija

Hetemi je srpskim radnicima SO Leposavić poručio da će, ako to ne učine, šator da sklone pripadnici tzv. kosovske policije. A, prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", odluka je prolongirana do sutra popodne.

-Ovo je vrhunski bezobrazluk i vrhunac nasilja nad nama. Osim što mesecima ne možemo na svoja radna mesta jer nam je zgradu opštine uz asistenciju kosovskih specijalaca uzurpirao nelegitimni albanski gradonačelnik koji je na izborima osvojio svega stotinak glasova, sada nam ne dozvoljavaju ni da na demokratski način iskažemo svoje nezadovoljljstvo i protest što nam se krše osnovna ljudska prava a pravo na rad je jedno od njih - ističu revoltirani radnici srpske opštine Leposavić.

Objašnjavaju da su šator postavili zbig kiše i vremenskih neprilika.

Inače, protest zaposlenih u ovoj opštini, kao i susednoj opštini Zvečan i Zubinom Potoku , opštinama na severu Kosova i Metohije, traje od kada su 26. aprila pripadnici tzv. kosovske specijane policije u opštinske zgrade uveli nelegitimne albanske gradonačelnike.

Dodatan pritisak na srpske radnike i predstavnike ove većinski srpske opštine, vlasti iz Prištine nastavili su postavljanjem table na zgradu opštine sa natpisom „Republika Kosovo“ pre dva dana, dok su juče to učinili i na zgradi Centra za socijalni rad u Leposaviću i u Kosovskoj Mitrovici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)