Nastavlja se potpisivanje peticije građana u severnoj Mitrovici i Leposaviću

D. Z.

18. 01. 2024. u 12:10

POTPISIVANjE peticije za smenu albanskih graodnačelnika u opštinama severna Mitrovica i Leposavić koja je otpočela juče u devet sati nastavljena je i danas, a prema rečima Sanje Lazarević Krtinić jedne od inicijatora ove peticije, građani i danas dolaze da daju svoje potpise

Наставља се потписивање петиције грађана у северној Митровици и Лепосавићу

foto d.z.

- U suštini smo zadovoljni jer je kontinuitet odziva građana pristutan iako ih je manji broj nego juče - kaže za "Novosti" Sanja Kritnić napominjući da je potpisivanje peticije za smenu albanskog nelegitimnog gradonačelnika Erdena Atića u interesu srpskog naroda ali i svih žitelja ove opštine.

Na pitanje do kada će trajti potpisivanje peticije, Krtinić ističe da to zavisi od broja prokupljenih potpisa i da je namera organizatora da prikupe što veći broj poptisa građana kako im iz Centrlane izborne komisije u Prištini ne bi vraćali peticiju.

Inače, za Atićevu smenu potrebno je 3.640 glasova građana odnsono 20 odsto od ukupnog broja birača upisanih u birački spisak. Poptisivanje peticije nastavljeno je i u Lepisaviću za smenu takođe nelegitimnog gradonačelnika Ljuljzima Hetemija koji je kao i Erden Atić iz pokreta Samoopredeljenje aktuelnog premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)