ZAŠTO ŠPIJUNI OPERIŠU U SRBIJI? Vučić objasnio

Novosti online

13. 01. 2024. u 14:13

BEZBEDNOSNO-INFORMATIVNA agencija će nastaviti da radi svoj posao, a nema sumnje da je na teritoriji Srbije pojačano dejstvo i prisustvo različitih obaveštajnih i svih drugih agencija iz inostranstva, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

ЗАШТО ШПИЈУНИ ОПЕРИШУ У СРБИЈИ? Вучић објаснио

Foto: MUP RS/Vikipedija/Ilustracija

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanje u vezi sa hapšenjem srpskog državljanima koji je, kako je rečeno, radio u korist špijunskih službi Albanije.

Vučić je rekao da je dobio nešto širi izveštaj i da je to posao za BIA, ali da nema sumnje da je pojačano prisustvo obaveštajnih agencija "iz razumljivih razloga".

- Naša zemlja je zemlja koja se ne uklapa u kalupe poslušništva i podaništva, naša zemlja je slobodna i slobodarska, naša zemlja je nezavisna i naša zemlja donosi odluke u skladu sa interesima našeg naroda i naših građana, a ne u skladu sa diktatima koje dobijaju bilo od koga spolja - istakao je Vučić.

Podsetimo, kako su novosti objavile u petak pripadnici BIA otkrili su i razbili još jednu špijunsku mrežu na teritoriji naše zemlje. Uhapšen je D.R. državljanin Srbije zbog sumnje da je počinio krivično delo Špijunaža, a Više javno tužilaštvo u Jagodini mu je, kako saznajemo, predložilo određivanje pritvora.

Sumnja se da je D.R. postao saradnik Državne informativne službe Albanije – ŠIŠ 2022. godine, po čijim nalozima i zadacima je delovao do hapšenja. Posredstvom obaveštajne službe Albanije D.R.  je uspostavio kontakte i sa bezbednosnom strukturom koja deluje pod ingerencijom privremenih prištinskih institucija, tzv. „Obaveštajnom agencijom Kosova“. Radeći po nalozima i zadacima pomenutih struktura, D.R. se angažovao na prikupljanju relevantnih političkih, bezbednosnih i ekonomskih podataka u našoj zemlji, koji su bili predmet interesovanja obaveštajne službe Albanije. U realizaciju navedenih aktivnosti, uključio je pojedine svoje bliske veze, koje su po njegovim nalozima, dalje realizovali zadatke dobijene od strane OS Albanije, kreirajući na taj način svojevrsnu obaveštajnu mrežu.  Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (55)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove