BILČIK OTKRIO: Evo kada će se o izborima u Srbiji raspravljati u Evropskom parlamentu

Novosti online

12. 01. 2024. u 19:26

IZVESTILAC za Srbiju i predstavnik grupe Evropske narodne partije (EPP) u Evropskom parlamentu Vladimir Bilčik rekao je za Demostat da nijedna poslanička grupa u Evropskom parlamentu ne može ništa da blokira jer Evropski parlament donosi kolektivne odluke, na osnovu većine poslaničkih grupa dodajući da moraju diskutovati o onome što se desilo u Srbiji tokom izbora.

БИЛЧИК ОТКРИО: Ево када ће се о изборима у Србији расправљати у Европском парламенту

foto: Tviter

- Istovremeno, ta diskusija mora da bude zasnovana na činjenicama što je više moguće i smatram da je izveštaj Oebsa/Odihra koji će biti objavljen narednih sedmica, dobra osnova za takvu debate - naveo je Bilčik.

S druge strane, Klemen Grošelj, poslanik grupe "Obnovimo Evropu" u Evropskom parlamentu, objavio je danas na društvenoj mreži "X" reagujući na saznanja Demostata da neće biti održana rasprava o Srbiji sledeće sedmice u EP:

"Nije potreban komentar. Sam čin mnogo govori o današnjim političkim vrednostima i principima EPP (Evropske narodne partije) i njihovoj viziji razvoja EU i budućnosti Zapadnog Balkana."

Demostat je u četvrtak prvi objavio vest da EP neće sledeće sedmice raspravljati o aktuelnoj političkoj krizi u Srbiji, nastaloj nakon izbora 17. decembra.

- Verovatno neće biti nikakve rasprave o izborima u Srbiji sve dok u februaru ne bude objavljen finalni izveštaj međunarodne posmatračke misije, u kojoj su bili i predstavnici Evropskog parlamenta. Nije bilo dovoljno podrške poslaničkih grupa da se takva tema nađe na agendi plenarne sednice, naročito se tome protivila EPP - kazao je nezvanično izvor Demostata iz Evropskog parlamenta.

BONUS VIDEO: SVE ZARAD VLASTI, NOVCA I MOĆI - Laži opozicije ruše se kao kula od karata

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima