PRED OSNOVNIM SUDOM U PRIŠTINI: Odloženo početno suđenje četvorici Srba sa severa Kosova i Metohije

D. Z.

12. 01. 2024. u 13:34

ZBOG nedostavljanja advokatima odbrane optižnih spisa prevedenih na srpskih jezik, pred Osnovnim sudom u Prištini danas je odloženo početno suđenje četvorici Srba sa severa Kosova i Metohije optuženih za navodni terorizam tj. navodni napad na Kancelariju Opštinske izborne Komisije u severnoj Mitrovici decembra meseca prošle godine.

ПРЕД ОСНОВНИМ СУДОМ У ПРИШТИНИ: Одложено почетно суђење четворици Срба са севера Косова и Метохије

foto d.z.

Naime, četvoro Srba M. M., D. P., A. V. i M. V., obuhvaćeno je jednom optužnicom, ali je njihovim braniocima ona dostavljena selektivno, uoči početka današnjeg ročišta.

- Ni jedan dokaz nije preveden na srpskom jeziku a sud je obavezao tužioca da u što kraćem roku to učini-kaže za Novosti advokat Predrag Miljković branilac ;iluna Milenkovića Luneta iz Kosovske Mitrovice uhapšenog juna meseca prošle godine na veoma brutalan način a koji se od tada nalazi u pritvoru dok se ostala trojica Srba brane sa slobode.Advokat Miljković pojašnjava da je zahtevao od suda da se njegovom branjeniku promeni mera iz sudskog u kućni pritvor, uz jemstvo u visini od 30.000 evra. -Smatram da ćemo ubediti sud i tužilaštvo da se branjenik neće odati bekstvu i da će biti prisutan tokom celog postupka. Spreman je da se suoči sa svim optužbama- ističe Miljković i dodaje da je narendo ročište zakazano za 30-ti januar, do kada iz tužilaštva treba da prevedu kompletnu dokumentaciju.Za razliku od Milenkovića koji je trener KIK-boks kluba u Kosovskoj Mitrovici preostali optuženi su bivši pripadnici kosovske policije.

Inače, četvorica Srba iz Kosovske Mitrovice tužilaštvo tereti za navodno učešće u "terorističkom napadu" na kancelarije Opštinske izborne komisije u Severnoj Mitrovici 2023 godine, odnosno da su sa „još neidentifikovanim licima, izvršili teroristički napad bacivši dve ručne i dve šok-bombe u pravcu prostorija OIK, pri čemu su navodno pričinjeni značajni materijalni gubici i ugroženi životi službenika CIK-a i policajaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)