ODVZONILO LAŽNOM PREMIJERU: Haradinaj ruši Kurtija, novi izbori na KiM na proleće?

Novosti online

02. 01. 2024. u 14:38

PREDSEDNIK Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da sve što se dešava na Kosovu "miriše na izbore", navodeći da je ABK spremna za izbore i za saradnju sa drugim opozicionim strankama kako bi se pomogla smena vlade Aljbina Kurtija.

ОДВЗОНИЛО ЛАЖНОМ ПРЕМИЈЕРУ: Харадинај руши Куртија, нови избори на КиМ на пролеће?

Foto: Profimedia

- Političke stranke su već spremne za izbore. Oni se na različite načine pokušavaju pozicionirati u svesti građana kao opcija. Ako govorimo o ABK, nikada se nismo uznemirili zbog ovih anketa niti naručenih rezultata. Ovoga puta nismo uznemireni jer znamo stanje na Kosovu i poverenje građana u svaki segment društva. Izbori bi kao što znate trebalo bi da se održe najkasnije do januara 2025, ali mogu i ranije, već na proleće. Ovo što se dešava miriše na izbore. Svi se spremaju, i mi smo u kampanji, ali ne treba troššiti desetine hiljada evra za nekakve ankete kao što je uradio Kurti - rekao je Haradinaj u intervjuu za Kosova pres.

On je ponovio kritike na račun Aljbina Kurtija zbog prihvatanja nacrta statuta ZSO, koja će, kaže, Kosovu naneti veliku štetu.

Umesto da se Zajednica pravi kao pandan međusobnom priznanju ili članstvu Kosova u Nato, ona se formira u zamenu za priznanje registarskih tablica, konstatovao je Haradinaj.

Zato ponavlja pitanje -  kome služi Kurti, jer od njegovih pogrešnih postupaka, kaže Haradinaj - samo Srbija ima koristi.

Predsednicu Vjosu Osmani i predsednika parlamenta Gljauka Konjufcu kritikovao je zbog političkog potčinjavanja Kurtiju.

Komentarišući nedavna upozorenja o "serijskim napadima iz Srbije", Haradinaj kaže da bezbednosna situacija zahteva oprez, ali ne sa amaterima, kako on naziva tzv. premijera Aljbina Kurtija i tzv. ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlju.

Navodi da Srbija ne može da izbegne odgovornost za napad u Banjskoj, ali ističe da tzv. Kosovo nije imalo koristi od tog "međunarodnog zamaha", jer je i dalje pod sankcijama Evropske unije.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!