LAVROV SE OGLASIO O SRBIJI: Zapad je pokušao da je stavi pred izbor – ili sankcije Rusiji ili pokušaj prevrata

Марија Стевановић
Marija Stevanović

28. 12. 2023. u 10:06

ZAPAD je pokušao da stavi Srbiju pred izbor – ili pridruživanje sankcijama protiv Rusije ili će, u suprotnom, tamo pokušati da izvedu državni udar, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u intervjuu za Sputnjik i „Rusija 24“.

ЛАВРОВ СЕ ОГЛАСИО О СРБИЈИ: Запад је покушао да је стави пред избор – или санкције Русији или покушај преврата

FOTO: Tanjug/AP

- Vašingtonu se poslednjih godina nije sviđalo što je Ukrajina sused Rusije i što je težila da izgradi sa svojim susedom normalne radne odnose. Počeli su da je uvlače u EU pod parolom 'ili s nama ili s Rusijom'. To 'ili-ili' nikud nije nestalo. Pogledajte Srbiju, njima sada to isto govore. Pridružite se sankcijama protiv Rusije, dajte Kosovo, priznajte njegovu nezavisnost i onda ćemo vas primiti u EU. A ako ne – pokušali su da organizuju državni udar - rekao je Lavrov.

On je podsetio kako je na poslednje izbore u Srbiji reagovalo zapadna zajednica – EU, SAD.

- Oni su optuživali srpske vlasti da su prilikom sprovođenja lokalnih izbora koristili takozvane 'ubačene' birače, da su ih potkupljivali. To su isto govorili iz Vašingtona kada je počela kampanja da eliminišu Trampa sa izbora jednostavno jer je tako htela vladajuća vrhuška. To je izazvalo talas nezadovoljstva u SAD - dodao je ministar.

Međutim, kako je istakao, to američkoj administraciji ništa ne znači, njima je sve dozvoljeno, radiće sve što žele, a drugima će diktirati. Istovremeno, naglasio je Lavrov, to shvataju mnoge zemlje i sve više država govori Moskvi „mi smo s vama“.

BONUS VIDEO:

KOLONA NA PANČEVCU: Pogledajte i zašto

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024