DAČIĆ: SPS odlikuju trajne vrednosti – Ideja socijalne pravde i patriotizma

Promo

12. 12. 2023. u 10:00

DECENIJE iza nas pokazale su da je SPS ostao dosledan i veran svojim osnovnim principima i da nema različite političke stavove u odnosu na prošle kampanje i upravo iz tog razloga očekujemo dobre izborne rezultate kako bismo zajedno sa našim partnerima nastavili da radimo za Srbiju koja pobeđuje, izjavio je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.

ДАЧИЋ: СПС одликују трајне вредности – Идеја социјалне правде и патриотизма

Foto: SPS

- Mi ne vodimo neku posebnu politiku u odnosu na aktuelne teme i nemamo različite stavove u odnosu na decenije iza nas. Nažalost, živimo u vreme neoliberalnog kapitalizma, gde je socijalna nepravda prirodni deo sistema, a imajući u vidu da su vrednosti iz socijalističkog sistema kao što su puna zaposlenost, lako dobijanje radnog mesta, rešavanje stambenog pitanja, besplatno zdravstvo i školstvo proglašene starim vrednostima. Smatramo da su to dobre vrednosti i želimo da Srbija bude država socijalne pravde, za šta ćemo se zalagati - istakao je predsednik SPS-a.

Dačić je dodao da je politika koju vode čvrst garant zaštite nacionalnih i državnih interesa, sa temeljima kao što su nepriznavanje Kosova i Metohije i članstva Kosova u UN. Istovremeno, prema njegovim rečima, SPS će se zalagati, kao i do sada, za čuvanje Republike Srpske i dalje razvijanje odnosa sa dugogodišnjim prijateljskim zemljama, kao što su Rusija i Kina.

- Postojanje Republike Srpske niko ne sme da ugrožava, kao što ne sme da se ugrožava ni život Srba na Kosovu i Metohiji. Kosovo jeste Srbija, Srbija jeste Kosovo. I ovo nije pitanje o kojem SPS priča u predizbornoj kampanji, već pitanje sa kojim ja živim i za koje se borim svaki dan, siguran u čvrst stav Srbije koji se neće slomiti pod međunarodnim pritiscima i pretnjama. Zato sam ponosan sam na sve što SPS u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom radi i zato verujem da zajedno možemo još bolje - dodao je Dačić.

Predsednik SPS-a zaključio je da zajednička pobeda koalicija koje on i predsednik Srbije Aleksandar Vučić predvode predstavlja trajni interes za političku stabilnost Srbije i svih njenih građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)