PRI KRAJU UREĐIVANJE BIRAČKOG SPISKA: Građani do 1. decembra u ponoć mogu da traže upis u opštinskim i gradskim komisijama

S.S.R.

29. 11. 2023. u 13:40

ROK da građani podnesu zahtev opštinskoj ili gradskoj komisiji za upis u birački spisak, za izbore 17. decembra, ističe 1. decembra u ponoć.

ПРИ КРАЈУ УРЕЂИВАЊЕ БИРАЧКОГ СПИСКА: Грађани до 1. децембра у поноћ могу да траже упис у општинским и градским комисијама

Foto Z. Đurić

Prema Rokovniku izbornih radnji, rok za donošenje rešenja o zaključenju biračkog spiska i utvrđivanju ukupnog broja birača je 1. decembar, dok će dan kasnije odluka biti objavljena u Službenom glasniku.

Posle 1. decembra zahtev za upis u birački spisak, odnosno promenu može se podneti Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave od 2. do 13. decembra u ponoć, a Ministarstvo izmene mora poslati RIK-u do 14. decembra u ponoć. Tada će se znati ukupan broj birača, na osnovu čega će biti odlučeno koliko listića će biti štampano.

Pozivi za glasanje građanima moraju se dostaviti najkasnije 11. decembra.

Predizborna tišina počinje da teče 14. decembra u ponoć i traje do 17. decembra u 20 časova, odnosno do zatvaranja biračkih mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)