ŠTA, DA NAGRAĐUJEMO LOPOVE? Vučić o protestu poljoprivrednika - "Hoćemo da dajemo novac ljudima koji žive od toga, a ne prevarantima"

Novosti online

16. 11. 2023. u 19:32

PREDSEDNIK Srbije, Aleksadnar Vučić, obratio se na otvaranju Drugog Međunarodnog sajma vina Vinska vizija Otvorenog Balkana gde je govorio o protestu poljoprivrednika.

ШТА, ДА НАГРАЂУЈЕМО ЛОПОВЕ? Вучић о протесту пољопривредника - Хоћемо да дајемо новац људима који живе од тога, а не преварантима

Foto: Tanjug

- Sa poljoprivrednicima je drugačije. Oni kad nam donesu račun da su platili taj plavi obojeni dizel, mi im to platimo, to je refakcija. A oni sada traže da da dođu na pumpu i ne plate, pa kako da srušimo ceo sistem? Kako da to izvedemo? I da ne gonimo, da ne tražimo novac od onih koji su nas lagali da su gajili recimo pšenicu i repu, a tamo je bila šuma. Jer mi sada preko satelitskih snimaka znamo da je tu šuma. Šta, da nagrađujemo lopove? Mi hoćemo da dajemo novac stvarni poljoprivrednicima i seljacima, ljudima koji žive od toga, ljudima koji se bore za to, a ne prevarantima. Tako da, verujem da će se rešenje pronaći, sa većinom ljudi se rešenja uvek pronađu. Stvarno mi je odvratno da pred svake izbore - evo gledam to već 10 put zaredom. Zato što svi misle da imaju pravo da vas ucene pred izbore i da mogu da traže šta hoće. Zato se nisam ni uključivao. Čekam da se neko pojavi posle izbora da im izađem u susret. Malo poštovanja i prema sebi, ne samo prema držvi. Ali kada pogledate brojke i sagledate činjenice, onda vidite koliko više novca ulažemo. Da li je dovoljno - pa nije. Kada radiš možeš da živiš od tog rada. Nije to život koji je uvek lak. Cenu pšenice ne određujemo mi, zna se kolika je na svetskim berzama, ali mi i tu moramo da pokažemo više brige, i da odma izađemo u susret, a ne da se setimo da razmišljamo o nečemu kada neko pravi štrajkove - rekao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (33)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)