"SVE ŠTO JE MOGLA STAVILA JE SVOM GAZDI NA RASPOLAGANJE" Petković: Trajković bi dala Kurtiju sve na tacni

Novosti Onlajn

31. 10. 2023. u 15:50

ČLAN Predsedništva Srpske napredne stranke Petar Petković izavio je danas da predsednica Evropskog pokreta Srba sa KiM Rada Trajković nema ni moralno, ni legitimno pravo da napada predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

СВЕ ШТО ЈЕ МОГЛА СТАВИЛА ЈЕ СВОМ ГАЗДИ НА РАСПОЛАГАЊЕ Петковић: Трајковић би дала Куртију све на тацни

foto Kancelarija za KiM

- Sve što je mogla, Rada Trajković stavila je na raspolaganje svom gazdi Aljbinu Kurtiju, čiju takozvanu vladu, posebno snažno, podržava u vreme najstrašnijeg progona srpskog naroda na Kosovu i Metohiji - poručio je Petković u saopštenju za medije.

Petković je dodao da je one time "postala direktni saučesnik Kurtijeve antisrpske politike i svih napada na Srbe i srpsku decu na KiM".

- Nije Rada Trajković napustila Kurtija i podnela ostavku na fotelju, ni kad su Kurtijevi specijalci pucali u Stefana i Miloša Stojanovića iz Gotovuše, ni kada je njen šef oslobodio Azema Kurtaja, ni kada su njegove parapolicijski jedinice pretukle sestru i brata Daru i Kristijana iz Žitkovca, ni kada su pucali u Srbe na Bistričkom mostu, ni kada su Srbima protivpravno oduzimali zemlju ni kada su ih hapsili i prebijali bez ikakvih dokaza... Zbog apanaže koju prima od Kurtija, Rada Trajković ne sme da pomene da je on glavni krivac za sva zlodela prema Srbima, ali ju je zato srpski narod na Kosovu i Metohiji davno još prozreo, još kada se sa Bernarom Kušnerom smejala na pomen srpskih žrtava u Žutoj kući - poručio je Petković.

On je ocenio da zato Trajković nema ni moralno ni legitimno pravo da napada Vučića, za koga je dodao da se "danonoćno bori za srpske nacionalne interese na Kosovu i Metohiji i jasno i glasno poručuje njenom gazdi Aljbinu Kurtiju da može da zaboravi na priznanje tzv. Kosova i stolicu u Ujedinjenim nacijama".

- Nema sumnje da bi to i Rada Trajković i oni iz srpske opozicije poput Dragana Đilasa sa kojim pravi trule saveze protiv Srba sa KiM jedva dočekali i Kurtiju sve na tacni predali. Zato im zato smeta predsednik Vučić jer dok je on na vlasti ne mogu da trguju srpskim nacionalnim interesima i obezbede Kurtiju priznanje. Zato im je i narod jasno rekao na svim dosadašnjim izborima da ih neće, ali ih hoće u Prištini gde im aplaudiraju na svaki napad na predsednika Vučića i Srbe sa KiM - zaključio je Petković.

BONUS VIDEO: KOME SMETAJU DECA SA KOSMETA? Snimak koji će vam naterati suze na oči

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (75)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024