BRUTALNA PROVOKACIJA PRIŠTINE: Premijerka Brnabić na SB UN o tome šta su radili Danilu Vučiću na Vidovdan

Novosti online

23. 10. 2023. u 22:02

KOSOVSKA policija je 28. juna, na naš najznačajniji državni praznik, Vidovdan, čak 3 puta zaustavljala automobil u kome je bio stariji sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića Danilo – što je jasna i brutalna provokacija.

БРУТАЛНА ПРОВОКАЦИЈА ПРИШТИНЕ: Премијерка Брнабић на СБ УН о томе шта су радили Данилу Вучићу на Видовдан

Foto: Printskrin/Instgaram

Ovo je premijerka Srbije Ane Brnabić iznela na sednici Saveta bezbednosti UN a na kojoj se raspravlja o šestomesečnom izveštaju Misije privremene administracije UN na Kosovu i Metohiji (UNMIK).

Brnabić se u svom govoru u Ujedinjenim nacijama osvrnula se na Azem Kurtaj počinio gnusan zločin pucnjanja na srpsku decu za Božić.

Foto: Printskrin RTS

- Ljudski gledano, apsolutna prekretnica kada su svi shvatili da Priština želi da Srbi odu, nije bio pokušaj ubistva 11-godišnjeg deteta Stefana Stojanovića i njegovog 21-godišnjeg rođaka Miloša, dok učestvuju u božićnoj litiji u Gotovuši, kod Štrpc. Ne. To je, naime, bio dan kada je Azem Kurtaj, koji je počinio ovaj gnusni zločin pucanja na decu na Božić i koji je pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga (koje su, inače, nelegalna formacija po čl.15. Rezolucije SB UN 1244), pušten kao slobodan čovek - navela je Brnabić.

Premijerka je podsetila i na događaj kada je majka je zatekla svog sina kako kleči, rukama prekrivajući glavu, dok su nad njim stajala dva teško naoružana policajca.

Ceo govor premijerke čitajte KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)