SRAMAN POTEZ PRIŠTINE: Dok Srbe drži nevine u kazamatima, Kurti na slobodu pušta ekstremistu koji je pokušao ubistvo srpske dece

Novosti online

18. 10. 2023. u 11:56

DOK se Srbi drže u Kurtijevim kazamatima bez ikakvih dokaza, čak i sa dokazima koji pokazuju da su potpuno nevini ili su teško bolesni, dotle Kurti na slobodu pušta albanskog ekstremistu Azema Kurtaja koji je na najveći pravoslavni praznik pokušao ubistvo nedužne srpske dece Stefana i Miloša Stojanovića.

СРАМАН ПОТЕЗ ПРИШТИНЕ: Док Србе држи невине у казаматима, Курти на слободу пушта екстремисту који је покушао убиство српске деце

Foto: Printskrin RTV Herc

Dok su čitavoj međunarodnoj zajednici "puna usta" vladavine prava i pravde o Prištini, dotle se oni koji pucaju u srpsku decu i ostale Srbe mirno šetaju na slobodi.

Podsetimo, prvo su prištinski sudovi delo od pokušaja ubistva u Gotovuši, prekvalifikovali u izazivanje opšte opasnosti kao da je Kurtaj pucao u vazduh, a ne mučki ranio Stefana i Miloša. Proveo je svega nekoliko dana u pritvoru, a ubrzo je pušten u kućni pritvor. Sada je odlukom suda pušten na slobodu, a razmatra se i odbacivanje optužnice.

Albanac koji je pucao na srpsku decu je sin teroriste OVK

Azem Kurtaj koji se danas našao na slobodi je pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga. Inače, radi se o sinu poginulog teroriste OVK Danuša Kurtaja.

Danuš Kurtaj je stupio među teroriste 1998. godine na području Kačanika, a nastradao je sledeće godine tokom NATO bombardovanja, pišu albanski mediji. Prema ranijim informacijama, uhapšeni Azem je prebačen u Uroševac na ispitivanje. 

Foto: Indeksonline

Podsetimo, Stefan (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni su na Badnji dan u Gotovuši kod Štrpca. Na njih je ovaj Albanac otvorio vatru iz kola u pokretu, kada su nosili badnjak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)