ČESTITKA PATRIJARHA PORFIRIJA "NOVOSTIMA": Najlepši primer odanosti narodu

Patrijarh Srpski Porfirije, poglavar SPC

16. 10. 2023. u 08:00

POŠTOVANI prijatelji, Džozef Pulicer, jedna od najznačajnijih ličnosti u istoriji novinarstva, navodi da su glavne karakteristike dobrog novinara odanost narodnom blagostanju, doslednost, nezavisnost i hrabrost.

ЧЕСТИТКА ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА НОВОСТИМА: Најлепши пример оданости народу

Foto Tanjug

Čitajući "Večernje novosti" skoro ceo svoj život uverio sam se da su vaši novinari i urednici uvek baštinili ove najviše profesionalne vrednosti.

Ako bismo govorili o odanosti narodnom blagostanju, najlepše primere iskrenog rodoljublja, najdivnijih osobina našeg naroda i čiste hrišćanske i svetosavske etike našli bismo na stranicama vaših novina, kako u tekstualnom tako i u fotografskom obliku. Ako bismo govorili o doslednosti setili bismo se uvek objektivnih i principijelnih stavova iznetih u intervjuima i kolumnama vaših sagovornika i saradnika. Ako bismo govorili o nezavisnosti setili bismo se znamenitih novinarskih pera koja nisu štedela ni najveće autoritete svog vremena. Ako bismo govorili o hrabrosti setili bismo se vaših stradalih kolega Milana Žegarca, Jusufa Čehajića, Milana Pantića...

Sedamdeset godina "Večernje novosti", verni čuvar našeg divnog i zapostavljenog ćiriličnog pisma, štite svoje čitaoce od šunda, senzacionalizma, površnosti i novojezičkih egzibicija koje su, nažalost, preplavile medijski prostor u našoj zemlji.

Štiteći srpski jezik, štitite i sva druga osnovna ljudska prava i slobode na koja se najčešće pozivaju oni koji ih danas svesrdno guše i ruše.

Sva punoća SPC zahvaljuje vam na stalnoj podršci i odanosti. Čestitamo vam veliku godišnjicu i prizivamo Božji blagoslov na sve zaposlene i čitaoce "Večernjih novosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave