PRIVELI SRBINA ZBOG MAJICE: Takozvana kosovska policija nastavlja sa maltretiranjem našeg naroda u pokrajini

D. Z.

15. 10. 2023. u 11:41

PRIPADNICI takozvane kosovske policije priveli su danas, kako je saopštila Kancelarija za KiM, mladog Srbina, Stefana S. (27) zbog majice sa motivima srpskih manastira i porukom sa motivima cara Dušana. Njega je, kako navode iz Kancelarije za KiM, Kurtijeva policija zaustavila na putu iz Zubinog Potoka ka selu Drijen gde živi, privela ga i držala ga više od dva sata u policijskoj stanici, zapretivši mu prijavom zbog kako su rekli “vređanja po nacionalnoj osnovi".

ПРИВЕЛИ СРБИНА ЗБОГ МАЈИЦЕ: Такозвана косовска полиција наставља са малтретирањем нашег народа у покрајини

foto d.z.

- Dok Kurtijeva specijalna policija puca u Srbe, srpsku decu, prebija srpsku omladinu, za šta niko ne odgovara, dotle se Srbi privode i zastrašuju zbog majice? To je realnost u kojoj Srbi na severu KiM žive, a od koje glavu okreće kompletna međunarodna zajednica - ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM i dodaje da svetska javnost i predstavnici međunarodnih organizacija moraju da razumeju apsurdnu činjenicu da se Srbi na KiM hapse proizvoljno bez ikakvog i prava i osnova – zbog objavljivanja sadržaja na društvenim mrežama, a sada i zbog garderobe koju nose.

- Ukoliko je zaista međunarodnoj zajednici stalo do uspostavljanja mira na ovim prostorima, na čemu Beograd uporno insistira, onda neko mora konkretnim delovanjem obuzdati Kurtijeva nastojanja da etnički očisti KiM od Srba, a zadrži samo svoje istomišljenike i potčinjene - zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

 

BONUS VIDEO:

DO ZUBA NAORUŽANI: Pogledajte kako Kurtijevi specijalci sa teškim naoružanjem terorišu po Mitrovici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (63)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona