ŠTA SE DEŠAVA SA LAZAROM KOG JE KURTI UHAPSIO KAD JE IŠAO NA SAHRANU: Određen mu kućni pritvor

D. Z.

03. 10. 2023. u 13:16

LAZARU Janićijeviću iz Zvečana koji je uhapšen u nedelju kada je krenuo na sahranu Stefanu Nedeljkoviću u Vrnjačku Banju određen je kućni pritvor.

ШТА СЕ ДЕШАВА СА ЛАЗАРОМ КОГ ЈЕ КУРТИ УХАПСИО КАД ЈЕ ИШАО НА САХРАНУ: Одређен му кућни притвор

foto d.z.

Kako je "Novostima" izjavio advokat Asdren Hodža, Janićijevićev branilac, iako je optužen za nelegalbo posedovanje oružja tzv. kosovska policija nije pronašlaniti zaplenila oružje kod Janićijevića.

- Tužilaštvo je promenilo zahtev za određivanje pritvora i složili su se da se odredi mera kućnog pritvora, zašta smo se i mi zarad efikasnosti i odvijanja normalne procedure složili. Od početka smo smatrali da nema dokaza da se ograniči sloboda jednom našem građaninu - izjavio je u utorak novinarima advokat Hodža branilac Janićijevića kojem je prvobitno određen policijsko zadržavanje.

Advokat Hodža je ponovio da je vršen pretres Janićijevićevog stana i da anije ništa protivpravno konfiskovano odnosno da nije pronađeno oružje.

- Radi se o nekim starim slikama na kojima je Janićijević vidi sa nekim oružjem za šta smo objasnili da nije pravo oružje i kada smo se isprotivili dokazima tužilaštvo se složilo da ovo lice ne mora da se pritvori-zaključio je advokat Asdren Hodža Janićijevićev vranilac. Inače, ovim je Hodža demantovao direktora kosovske polciije Gazmenda Hodžu koji je izjavio da je policija na dan hapšenja pronašla municiju i oružje na imanju Srbina iz Zvečana kao i da je moguće da je hapšenje povezano sa događajima iz Banjske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!