"ZAHVALAN PRIJATELJIMA IZ MAĐARSKE I UAE": Vučić razgovarao sa Orbanom i Bin Zajedom el Nahjanom

Novosti online

29. 09. 2023. u 13:44

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa princem prestolonaslednikom Abu Dabija Nj. v. šeikom Kaledom bin Mohamedom bin Zajedom el Nahjanom i predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom.

ЗАХВАЛАН ПРИЈАТЕЉИМА ИЗ МАЂАРСКЕ И УАЕ: Вучић разговарао са Орбаном и Бин Заједом ел Нахјаном

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Odličan i sadržajan sastanak sa prijateljima koje sam detaljno obavestio o poslednjiim događajima na Kosovu i Metohiji. Razmotrili smo i brojne teme u okviru inicijative za uspostavljanje strateške bezbednosti regiona u oblasti energetike, vodosnabdevanja, prehrambene industrije i ljudskih resursa. Razgovarali smo i o velikim investicionim potencijalima koji su se otvorili u okviru predstojećeg #EXPO2027, kao i o širenju saradnje u oblasti novih projekata, inovacija, istraživanja, zdrave i zelene energije i tehnologija budućnosti - objavio je Vučić na svom Instagram nalogu.

- Zahvalan sam prijateljima iz UAE i Mađarske na spremnosti da čuju naše predloge, planove i ideje, kao i na interesovanju da učestvuju u daljem razvoju Srbije, ali i na posebnoj posvećenosti jačanju čvrstog partnerstva sa našom zemljom i njegovoj nadogradnji u godinama koje dolaze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (70)

NOVI ŠOK U RIMU! Novak Đoković nije jedini, kući neočekivano ide i šampion mastersa iz Madrida (VIDEO)