SONJA BISERKO NAPADA SRBIJU, SPC I VUČIĆA: Ne vidi Kurtijevo nasilje, ali joj se priviđa "podrška Rusije"

Novosti online

27. 09. 2023. u 18:42

OSNIVAČ i predsednica Helsinškog odbora u Srbiji Sonja Biserko tvrdi za prištinske medije da su za sve loše na Kosovu i Metohiji i u regionu krivi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Srbija i Srpska pravoslavna crkva, "uz podršku Rusije".

СОЊА БИСЕРКО НАПАДА СРБИЈУ, СПЦ И ВУЧИЋА: Не види Куртијево насиље, али јој се привиђа подршка Русије

Foto: Printskrin N1

Sonja Biserko nije navela dokaze za ove tvrdnje.

Biserko nije spomenula da je upravo predsednik Vučić upozoravao da ROSU nema šta da traži na severu Kosova i Metohije i da su Srbi saterani u ćošak. Takođe, Biserko ni reč nije rekla o tome da upravo lider albanskih separatista Aljbin Kurti čini sve da dođe do krvoprolića i eskalacije, kao i da duže od 10 godina odbija da formira Zajednicu srpskih opština i poptuno ignoriše obaveze Prištine iz Briselskih sporazuma.

Foto: Printskrin

Tekst potpisa

Biserko ni reč nije rekla o kontinuiranom nasilju Kurtijevog terorističkog režima nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Ona je svojevremeno svedočila pred Međunarodnim sudom pravde kao vešptak Hrvatske u procesu protiv Srbije po optužbi za "genocid nad hrvatskim civilima tokom rata 1991-95".

Predsednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić (svojevremeno tvrdio da su ljudi spašavani u Jasenovcu) joj je 1. februara 2010. godine, dodelio orden Reda kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom. Taj orden je zaslužila tako što je kao neke od krivaca za akciju "Oluja" navela Dobricu Ćosića, Slobodana Miloševića i Radovana Karadžića, ali ne i glavnog krivca - ustaškog lidera Franju Tuđmana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)