VUČEVIĆ O KURTIJEVOM TERORU NA KiM: On je isključivi krivac, očekuje se da KFOR ima daleko aktivniju ulogu

Novosti online

25. 09. 2023. u 12:19

MILOŠ Vučević, ministar odbrane Srbije, danas prisustvuje svečanom otvaranju Međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme „PARTNER 2023”. Tokom svog obraćanja prokomentarisao je i haos na KiM koji stvara Aljbin Kurti.

ВУЧЕВИЋ О КУРТИЈЕВОМ ТЕРОРУ НА КиМ: Он је искључиви кривац, очекује се да КФОР има далеко активнију улогу

Foto: MOD

Poručio je da je stav države Srbije da je predsednik privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti isključivi krivac za sve ono što se dešava na KiM.

Vučević je, tokom otvaranja međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme "PARTNER 2023", naveo da su u pitanju veliki izazovi za našu državu.

- Nama nije lako da sve ovo organizujemo u okolnostima koje nas prate, da ne budemo naivni da se pravimo da se ne dešava ili da se nije dešavalo sve ono što se dešavalo juče. Ali, ono što se dešava danima, nedeljama i mesecima na Kosovu i Metohiji - to su ozbiljni i veliki izazovi za našu državu - naveo je Vučević.

Kako je rekao, srpski živalj na KiM nalazi se u gotovo nemogućoj situaciji.

- Kratko ću rezimirati sa onim što jeste stav države Srbije - da je politika Aljbina Kurtija, on sam lično, isključivi krivac za sve ono što se dešava na KiM - rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, Srbija od KFOR-a očekuje daleko aktivniju ulogu, a ne da se, kako kaže, dozvoljava lov na Srbe do istrebljenja poslednjeg od njih.

Podsećamo, juče je celi dan trajao haos i vladao nemir i strah na severu KiM, nakon niza incidenata koji su u režiji Aljbina Kurtija. Danas je prilaz Banjskoj i dalje blokiran od strane kosovskih specijalaca, dok je više patrola tzv. kosovske policije na putu od Kosovske Mitrovice do Zvečana, odnosno Banjske, kao i vozila Kfora, javlja reporter "Novosti" sa lica mesta.

BONUS VIDEO: BLINDIRANA VOZILA I DUGE CEVI NA PRILAZU BANjSKOJ: Kurtijevi specijalci pretresaju srpska vozila

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (37)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove