"ZATRAŽIO SAM VEĆE ANGAŽOVANJE EU KAKO BI SE SAČUVAO MIR" Predsednik sa Lajčakom u NJujorku (FOTO)

Novosti online

21. 09. 2023. u 21:49

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom na marginama 78. zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorku.

ЗАТРАЖИО САМ ВЕЋЕ АНГАЖОВАЊЕ ЕУ КАКО БИ СЕ САЧУВАО МИР Председник са Лајчаком у Њујорку (ФОТО)

Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

- Obavestio sam Miroslava Lajčaka o situaciji na Kosovu i Metohiji i izrazio duboku zabrinutost zbog bezbednosnih rizika sa kojima se svakodnevno suočava srpsko stanovništvo.

Zatražio sam veće angažovanje EU kako bi se sačuvao mir, a naš narod ostao na svojim vekovnim ognjištima.

Naglasio sam da će Srbija učiniti svaki diplomatski i politički napor da zaštiti svoj narod i svoju zemlju - napisao je predsednik Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Predsednik Vučić se nakon održanog istorijskog govora u Generalnoj skupštini UN sastao sa kineskim potpredsednikom Hang Džengom, a nakon sastanka sa Lajčakom, predsednik je najavio nastup na Njuz Maksu gde će se susresti sa republikancima.

Foto: Printskrin

Podsećamo, kako je prethodno najavljeno programom učešća predsednika Vučića planiran je i odvojen susret sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom, kao i neformalni ručak za lidere Zapadnog Balkana na poziv visokog predstavnika Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku i potpredsednika Evropske komisije Žozepa Borelja.


BONUS VIDEO: POGLEDAJTE: Ovako je izgledala poseta Vučića Nišu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (82)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)