PRED SPECIJALNIM ODELJENJEM OSNOVNOG SUDA U PRIŠTINI: Danas sednica o određivanju pritvora trojici Srba uhapšenih juče na Kosovu i Metohiji

D. Z.

21. 09. 2023. u 10:56

PRED Specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini danas će se održati sednica za određivanje pritvora trojici Srba uhapšenih juče na Kosovu i Metohiji.

ПРЕД СПЕЦИЈАЛНИМ ОДЕЉЕЊЕМ ОСНОВНОГ СУДА У ПРИШТИНИ: Данас седница о одређивању притвора тројици Срба ухапшених јуче на Косову и Метохији

foto d.z.

Prema rečima advokata Ljubomira Pantovića, branioca Ilije Elezovića, predsednika Lovačkog Udruženja iz Vučitrna koji je uhapšen juče oko 11.00 sati ispred Tehničke škole u severnoj Mitrovici sednica će biti održana u 13.30 časova kada će se odlučiti o daljem eventualnom pritvoru uhapšenim Srbima kojima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

I dok se juče uhapšeni Dragan Milović( 54) iz severne Mitrovice i Zoran Kostić (739 iz Prilužja nalaze u policijskom pritvoru, Ilija Elezović iz Kosovske Mitrovice koji je u jako lošem zdrvastvenom stanju nalazi u prištinskoj bolnici.

Inače, dok je Ilija Elezović prema svedočenju očevidaca bukvalno otet sa ulice i Zoran Kostić, privrednik iz Prilužja, sela u opštini Vučitrn uhapšen je na prevaru.

Njega su ga prvo pripadnici kosovske elektroenergetske agencije pozvali da izađe kako bi proverili brojilo za struju a potom ga uhapsili pripadnici policije.

Njegovo hapšenje izazvalo je uznemirenost meštana Prilužja većinski srpskog sela u opštini Vučitrn a meštani ističu da je Kostić ugledan domaćin i privrednik i da nije konfliktna ličnost.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KURTI POBEGAO: Pukla bruka u Prištini (VIDEO)