KURTI SE ŽALIO NA LAJČAKA ZAPADNIM SILAMA Lažni premijer tvrdi: Iskrivio je proces, stavlja kola ispred konja

Novosti Onlajn

18. 09. 2023. u 14:26

PREMIJER privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti saopštio je da je poslao pismo sa obrazloženjem nemačkom kancelaru Olafu Šolcu, francuskom predsedniku Emanuelu Makronu, italijanskoj premijerki Đorđi Meloni i američkom sekretaru Antoniju Blinkenu u vezi sa dijalogom održanim 14. septembra u Briselu.

КУРТИ СЕ ЖАЛИО НА ЛАЈЧАКА ЗАПАДНИМ СИЛАМА Лажни премијер тврди: Искривио је процес, ставља кола испред коња

Foto: Profimedia

Kurti je rekao da je u pismu naveo da izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak ne vodi proces kako treba.

- Prvo što sam uradio 15. septembra je to da sam poslao pismo sa obrazloženjem u Pariz, Berlin, Rim i Vašington. Pariz i Berlin su potvrdili da su prihvatili pismo. Zato sam poslao pismo i kancelaru Šolcu, predsedniku Makronu, premijerki Meloni i sekretaru Blinkenu. Ovde imamo posla sa izaslanikom koji je iskrivio proces, ne fokusirajući se na potpunu primenu osnovnog sporazuma, već dozvoljavajući da se kola stave ispred konja - rekao je Kurti.

BONUS VIDEO: SRBI TREBA DA PLATE I PATE - Ovako je Kurti pretio Srbima iz centra EU

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (33)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije