"JEŠĆEMO PARIZER U SREDU SVI ZAJEDNO" Vučić o opoziciji - Dovoljno je da pogledate papir, rezultati onih iz bivšeg režima se vide

Novosti onlajn

12. 09. 2023. u 11:22

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas obeležavanju početka radova na izgradnji fabrike austrijske kompanije Palfinger u Nišu.

ЈЕШЋЕМО ПАРИЗЕР У СРЕДУ СВИ ЗАЈЕДНО Вучић о опозицији - Довољно је да погледате папир, резултати оних из бившег режима се виде

Foto: Tanjug

Predsednik je, između ostalog, odgovarajući na pitanja novinara govorio o smanjenju cena, kao i ismevanju opozicije na račun parizera i osnovnih životnih namirnica o kojima je govorio na svojoj konferenciji za novinare.  

- Kada bi nešto znali ne bi tako pisali. Oni ne znaju ni kakva je uloga predsednika ni vlade, šta se sme šta se ne može. Mi ćemo nastaviti da tražimo rešenja i da ubrzano spuštamo inflaciju. Poteškoća imamo sa cenom nafte na svetskom nivou. To se uvek odrazi na proizvođačke cene. Mi ćemo nastaviti koliko sutra. Meni je normalno - ja sam odrastao uz parizer i majonez, pošto su rekli da valjda nije dobrog kvaliteta, ješćemo ga svi zajedno. Verujem da imamo nove rezultate u pronalaženju novih proizvoda kojima ćemo da spustimo cene. Tražićemo nove instrumente. Uvek ćemo se truditi da zaštitimo stanovništvo i trudićemo se da spuštamo cene. Oni koji ne razumeju šta je tržište i kako kapitalizam funkcioniše, koji glume modernost a zapravo žele da nas vrate u period samoupravljanja, u kojem niko ne bi imao ništa, ti bolje da se ne mešaju u posao. Uostalom, rezultati onih iz bivšeg režima koju su sve znali i koji su nam sve objasnili su bili takvi da nam je nivo nezaposlenosti u Nišu bio 29,7%, a nivo nezaposlenosti mladih preko 60%. Danas je nivo nezaposlenosti u Nišu 11,3%, na nivou Srbije 9,6%. Samo da vidite kakve su se dramatične promene dogodile u Nišu - mi Srbi smo takvi, uvek je lakše da kritikujemo. Dovoljno je da pogledate papir - prosečna plata u Nišu bila 314, sada je 699 evra. Ako ti nije dovoljna razlika za 10 godina, da plate budu 120% uvećanje, a da živite u tržišnoj ekonomiji... Ja mislim da ljudi vide taj prosperitet - rekao je Vučić. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (98)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)