"POVEĆANJE PLATA I PENZIJA NIJE RASIPANJE": Siniša Mali odgovorio poslanicima opozicije

Novosti onlajn

04. 09. 2023. u 16:31

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar finansija Siniša Mali odgovorio je danas na obraćanja poslanika opozicije na Odboru za finansije Narodne Skupštine, na kome se danas raspravljalo o Predlogu rebalansa budžeta za 2023. godinu.

ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА И ПЕНЗИЈА НИЈЕ РАСИПАЊЕ: Синиша Мали одговорио посланицима опозиције

Foto: Printskrin Instagram/mali_sinisa

On se posebno osvrnuo na tvrdnje poslanika Miodraga Gavrilovića iz Demokratske stranke koji je rekao da su veća izdvajanja za plate i penzije, kao i pomoć za decu i majke - “rasipanje“.

- Nijedna odluka koju donosimo nije slučajna, niti je urađena bez detaljnih analiza i proračuna. Rezultati govore da smo na pravom putu – imamo i dalje pozitivne stope rasta, dok jedna Nemačka dva kvartala za redom pada. Javni dug nam je trenutno na nivou od 50,8%, nezaposlenost je u drugom kvartalu 9,6%, a nekad je iznosila preko 25%... Prosečna penzija je 2012. godine bila 204 evra, a već naredne godine će biti 390 evra, a pritom smo uspeli da sačuvamo makroekonomsku stabilnost. Realan rast penzija za prvih šest meseci ove godine je 6,6%. Nećemo odustati od brige o našim građanima. Naša politika se tako razlikuje od onih koji kažu da je povećavanje plata i penzija „rasipanje“, pošto opozicija to tvrdi. Brojke su jedno, ljudski životi i deca su drugo. To je možda vaša politika, naša nije – istakao je potpredsednik Vlade.

On je dodao da je prethodna vlast u junu 2012. godine ostavila 8 milijardi dinara na računu, što nije bilo dovoljno ni za isplatu penzija, a samo 15 godina kasnije ćemo biti domaćini jednog od najvažnijih i najvećih događaja na svetu, specijalizovane Ekspo izložbe.

- Tad ćemo biti veliki pobednici! Uspeli smo da sačuvamo makroekonomsku stabilnost i na to treba da budemo ponosni - zaključio je Mali.

BONUS VIDEO: POTPUNI HAOS NA PRELAZU BAJAKOVO: Nepregledna kolona na izlasku iz Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (46)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)