BRNABIĆEVA OŠTRO ODGOVORILA ALIŠI KERNS: "Živi dokaz da Kurti uživa podršku i ohrabrenje za podrivanje mira i stabilnosti na Balkanu"

Novosti online

08. 08. 2023. u 10:11

PREMIJERKA Ana Brnabić na Tviteru je odgovorila britanskoj parlamentarki Ališi Kerns - koja traži da zapadne zemlje zaštite Kosovo od Srbije.

БРНАБИЋЕВА ОШТРО ОДГОВОРИЛА АЛИШИ КЕРНС: Живи доказ да Курти ужива подршку и охрабрење за подривање мира и стабилности на Балкану

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Ovo pismo i tvitovi Kerns, Rota i Menendeza su više nego dobrodošli, jer pružaju živi dokaz da Kurti zaista uživa punu podršku i ohrabrenje za podrivanje mira i stabilnosti na Balkanu, izbegavajući primenu postignutih sporazuma - oba, Briselskog sporazuma, odbijanje osnivanja Zajednice srpskih opština već više od 10 godina i Ohridskog sporazuma kojim je predviđena primena Briselskog sporazuma, kao i za podrivanje osnovnih ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji - navodi premijerka i dodaje.

- Sve što neko treba da zna o demokratiji i vladavini prava na Kosovu* je sledeće:

1. Od početka ove godine pripadnici kosovskog* bezbednosnog aparata pucali su na 6 Srba i niko nije odgovarao

2. Pripadnik kosovske* policije, koji je na Badnje veče pucao na dečaka (11 godina) i mladića (21 godina) pušten je iz pritvora i sada je na slobodi

3. Od početka Kurtijeve administracije 2021. godine, do danas, nezakonito su uhapšena 32 pripadnika srpske nacionalnosti, od kojih su neki, bez podizanja optužnice, bili u zatvoru preko 20 meseci, uz pretrpljenju torturu, maltretiranje i svakodnevne uvrede na nacionalnoj osnovi.

- Najupečatljiviji primer (ne)pristrasnosti i (ne)objektivnosti onih koji su inicirali ovo pismo, jeste to što je Ališa Kerns uspela da postane jedna od retkih osoba čije je izjave KFOR morao da demantuje. Kada je Kerns izjavila da Srpska pravoslavna crkva švercuje oružje na Kosovo*, KFOR je, kao vojna misija NATO-a, izjavio:

„Nema dokaza o navodnom švercu koji se vrši... u pravoslavnim crkvama kolima hitne pomoći“. Uprkos ovoj jasnoj izjavi KFOR-a, Kerns nastavlja da ponavlja ove laži, čak i u ovom pismu. I to sumira sve što treba znati o samom pismu.

BONUS VIDEO: Brnabić: Da li će se u Sloveniji tražiti smene političara zbog elementarnih nepogoda?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (50)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)