NA VIDOVDAN SE SVE VIDI Vučić: Srbi će na miran način preduzimati korake na putu za svoju slobodu

Novosti online

18. 06. 2023. u 11:04

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za novinare da će Srbi sa KiM preduzimati na miran način korake na putu za svoju slobodu, a u skladu sa Međunarodnim pravom.

НА ВИДОВДАН СЕ СВЕ ВИДИ Вучић: Срби ће на миран начин предузимати кораке на путу за своју слободу

Foto: D. Milovanović

- Razgovarao sam sa očajnim predstavnicima Srba, ljudi bi da sačuvaju mir, ali ne znaju kako. Siguran sam da će u narednom periodu oni donositi važne poteze. Vidovdan je važan dan u srpskoj istoriji. Na Vidovdan se sve vidi, tada će Srbi na miran način preduzimati svoje korake na putu za svoju slobodu, u skladu sa međunarodno pravnim normama. Što se nas tiče, više nikoga nećemo obaveštavati, sem oko podizanja ili spuštanja borbene gotovosti, osim svojim obaveza prema NATO i koje ćemo uvek u potpunosti da ispunimo u ksladu sa Rezolucijoim 1244. Trudićemo se da sačuvamo mir, ali upozoravamo sve one kojima nije stalo do mira i koji žele da Srbi malo tiše, a ne ovako glasno budu iseljeni sa severa Kosova, da se to neće dogoditi. To je sve što imam da im kažem - rekao je Vučić i dodao:

- Neka razmišljaju, neka tvrde da je u pitanja blef, realnost, potpuno mi je svejedno. Mislim da besmislen razgovor sa čovekom koji nikada nije želeo da razgovara i ne pada mi napamet da razgovaram o bilo čemu dok uhapšeni Srbi ne budu pušteni, dok ne povuku sve besmislene norme o kojima svi ćute u svetu... Ima da ih puštate, i Srbe, i da besmislene odredbe da ne puštate kamione, da izgladnjujete ljude na severu, neće vam proći. U nekom trenutku ti kamioni će proći - sad, za mesec ili dva, ti kamioni će proći. Besmisleno je da bilo o čemu razgobvaramo dok se specijalne snage i lažni gradonačelnici ne povuku sa severa. Da li ću tehnički da se pojavim, to je pitanje naše taktike i ničeg više, a suštinski od tog posla nema ništa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (104)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)