SUTRA U 11 SATI: U Zvečanu veliki miran protest za oslobađanje Radoša i Dušana

Novosti Onlajn

12. 06. 2023. u 22:27

UDRUŽENjE roditelja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice pozvalo je večeras na miran i demokratski protest ispred zgrade opštine Zvečan na kojem će zatražiti puštanje na slobodu dvojice Srba uhapšenih na dan kada je u tom gradu došlo do nemira između pripadnika Kfora, kosovske policije i okupljenih građana.

СУТРА У 11 САТИ: У Звечану велики миран протест за ослобађање Радоша и Душана

Foto: Novosti

- Više od dve nedelje naši sugrađani i braća Radoš Petrović i Dušan Obrenović bez ikakve krivice se nalaze u kosovskom zatvoru. Pozivam sve sugrađane, da sutra u 11 časova, organizujemo miran i demokratski protest kod zgrade opštine Zvečan, na mestu gde su oteti Radoš i Dušan i tražimo njihovo puštanje na slobodu - navodi se u objavi na Fejsbuk nalogu Udruženja.

Dodaje se da svi znaju da je Radoš Petrović veliki čovek i humanista i da je jedan od donatora Dnevnog centra za decu i mlade koja zahtevaju posebnu negu.

- Naša je dužnost da ne ćutimo kada hapse najbolje među nama samo zato što su Srbi - ističe se u objavi.

Radoš Petrović i Dušan Obrenović uhapšeni su 29. maja kada su se dogodili nemiri u Zvečanu, ali su se kasnije u javnosti pojavili dokazi da su su privedeni su dok su mirno protestovali, pre bilo kakvog incidenta. 

Puštanje na slobodu Petrovića i Obrenovića je jedan od zahteva Srba koji od kraja maja protestuju nakon što je kosovska policija nasilno uvela albanske gradonačelnike optina na severu KiM u zgrade opština.

Srbi zahtevaju i povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije, kao i da novi albanski gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština.

BONUS VIDEO: "ZVEČAN JE VEČAN" - Maturanti poslednji dan škole obeležili ispred bodljikave žice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu